Žampióny plněné nádivkou

1000 g velkých žampiónů
1 - 2 lžíce másla
1 svazek petrželky nasekané najemno
1 lžíci drobků z bílé žemle
3 stroužky česneku utřeného se solí
3 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě umletý černý pepř
bylinky



Žampióny plněné nádivkou - postup přípravy

Žampióny očistíme, omyjeme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi při mírném ohni rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme asi pět až deset minut, dokud se z nich nevypaří všechna voda, poté je odstavíme. K žampiónovým nožičkám vmícháme nasekanou petrželku, drobečky žemle, česnek utřený se solí a vše dobře promícháme. Touto hmotou pak naplníme hlavičky žampiónů, naplněné je poklademe na lehce pomaštěný plech a každou žampiónovou hlavičku ještě trochu zakápneme olejem.

Žampióny plněné nádivkou pečeme v předehřáté troubě zhruba deset minut při teplotě 200°C. Po upečení hlavičky ozdobíme snítkami bylinek a ihned podáváme. Žampióny plněné nádivkou lze podávat například s vařenými bramborami.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1246x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.