Žampióny plněné nádivkou

1000 g velkých žampiónů
1 - 2 lžíce másla
1 svazek petrželky nasekané najemno
1 lžíci drobků z bílé žemle
3 stroužky česneku utřeného se solí
3 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě umletý černý pepř
bylinky



Žampióny plněné nádivkou - postup přípravy

Žampióny očistíme, omyjeme a oddělíme od hlaviček nožičky, které rozkrájíme nadrobno. Následovně na pánvi při mírném ohni rozpustíme máslo a nožičky na něm tepelně upravujeme asi pět až deset minut, dokud se z nich nevypaří všechna voda, poté je odstavíme. K žampiónovým nožičkám vmícháme nasekanou petrželku, drobečky žemle, česnek utřený se solí a vše dobře promícháme. Touto hmotou pak naplníme hlavičky žampiónů, naplněné je poklademe na lehce pomaštěný plech a každou žampiónovou hlavičku ještě trochu zakápneme olejem.

Žampióny plněné nádivkou pečeme v předehřáté troubě zhruba deset minut při teplotě 200°C. Po upečení hlavičky ozdobíme snítkami bylinek a ihned podáváme. Žampióny plněné nádivkou lze podávat například s vařenými bramborami.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1438x

Celkový počet prokliků: 0

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

REISHI plus LR 30 kps. 1

Životní síla z Dálného východu Reishi - v Asii je nazývána "houbou…

Cena: 1300 Kč

Hmoždíř kovový nerez

menší nerezový hmoždíř na drcení koření a bylinek Hmoždíře se…

Cena: 393 Kč

Mladý ječmen v prášku 250g

100% rostlinný, v prášku. Doplněk stravy. Výhonky mladého ječmene jsou pro…

Cena: 390 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte