Žampionová polévka

10 žampionů
5 jarních cibulek nebo 1 menší cibule
2 lžíce oleje
sůl
bílý pepř
100 ml sladké smetany
mouka na zahuštění
pažitka
kostka zeleninového bujonu nebo zeleninový vývar


Žampionová polévka – postup přípravy

Nejprve si vezeme cibulku a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvičku si dáme trochu oleje a nakrájenou cibulku na něm necháme zpěnit. Žampiony si nakrájíme na kousky a přidáme je k cibulce. Necháme je chvíli orestovat a zalijeme buď vodou smíchanou se zeleninovým bujonem, nebo zeleninovým vývarem a povaříme. Když jsou žampiony měkké, přilijeme smetanu a dokořeníme – solí, pepřem. Mouku si rozšleháme ve vodě či v mléce a polévku tím zahustíme. Necháme ještě chvilku povařit, ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Žampionová polévka se může ještě přizdobit smetanou, nadrobno nasekanou pažitkou nebo bylinkami.

Žampionová polévka se podává s čerstvým pečivem a díky tomu, že je sytá, lze ji připravit i jako hlavní jídlo.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 454x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.