Žampionová polévka

10 žampionů
5 jarních cibulek nebo 1 menší cibule
2 lžíce oleje
sůl
bílý pepř
100 ml sladké smetany
mouka na zahuštění
pažitka
kostka zeleninového bujonu nebo zeleninový vývar


Žampionová polévka – postup přípravy

Nejprve si vezeme cibulku a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvičku si dáme trochu oleje a nakrájenou cibulku na něm necháme zpěnit. Žampiony si nakrájíme na kousky a přidáme je k cibulce. Necháme je chvíli orestovat a zalijeme buď vodou smíchanou se zeleninovým bujonem, nebo zeleninovým vývarem a povaříme. Když jsou žampiony měkké, přilijeme smetanu a dokořeníme – solí, pepřem. Mouku si rozšleháme ve vodě či v mléce a polévku tím zahustíme. Necháme ještě chvilku povařit, ochutnáme a podle potřeby dochutíme. Žampionová polévka se může ještě přizdobit smetanou, nadrobno nasekanou pažitkou nebo bylinkami.

Žampionová polévka se podává s čerstvým pečivem a díky tomu, že je sytá, lze ji připravit i jako hlavní jídlo.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 478x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Polévka Vigna 120g LeGracie

Polévka s fazolkou mungo a pohankou Po téhle kouzelné fazoli Honza sice až do…

Cena: 29 Kč

Polévka Umbrie 120g LeGracie

Luštěninová polévka po italsku Že se polévkou nenajíte? Že vámi proteče?…

Cena: 29 Kč

Polévka Dolce 120g LeGracie

Jemná zeleninová polévka s jáhlami Polévky LeGracie – to je inspirace z…

Cena: 29 Kč

Polévka Avena 120g LeGracie

Krémová ovesná polévka Krémové polévky milujeme snad všichni! Jenomže…

Cena: 29 Kč