Xantanová guma 100g

Cena: 29  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Wolfberry

Jedná se o bezlepkovou potravinu, která slouží jako stabilizátor a emulgátor do potravin.

Popis:
Xantanová guma je látka přírodního původu – polysacharid, které se někdy říká xantan, nebo E 415. Prášek je bez chuti a bez zápachu. Jedná se o stabilizátor, který je povolený a používá se běžně v lepkových i bezlepkových potravinách.

Xantanová guma je hydrofilní (dobře na sebe váže vodu), této její vlastnosti se využívá především při náhradě lepku, protože pomáhá zlepšovat vlastnosti těsta z bezlepkových surovin. Zlepšuje a prodlužuje trvanlivost pečiva – pečivo se méně drobí, drží lépe tvar a zůstává déle vláčnější. Výborně nahrazuje funkci lepku u bezlepkových výrobků. Xantanovou gumu můžeme používat i při klasickém pečení, tak i při přípravě pečiva v domácí pekárně.

Složení:
Xantanová guma (E415).

Použití a dávkování:
Při přípravě bezlepkových výrobků se dává 1 až 2 g xantanové gumy na 1 kg všech suchých hmot použitých při přípravě těsta. Přidává se zamíchaný do mouky a může se použít nejen do kynutých těst, ale i např. do lineckého, piškotového, třeného, odpalovaného nebo listového těsta.
Xantan se dá také použít na přípravu dressingů, masových šťáv a omáček, při zavařování masa, domácí výrobě šunky, zmrzliny, nebo cukrovinek, které budou mít konzistenci „gumových medvídků“.

Balení:
100 g

Země původu:
Čína


Kategorie: Mouky, škroby, prášky




Stáhnout v PDF

Přečteno: 2018x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.