Vegetariánský hamburger

img

Vegetariánský hamburger – postup přípravy

Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a česnek na drobné kousky. Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a na něm osmahneme česnek i cibuli. Zelenou papriku omyjeme a nakrájíme na tenké malé proužky. Přidáme do pánvičky a opečeme, dokud paprika nezměkne. Vmícháme mletou papriku, kmín, sůl a pepř a znovu lehce orestujeme. Rozmixujeme (nebo rozmačkáme) asi polovinu uvařených fazolí. Poté smícháme rozmixované i celé fazole a zeleninovou směs z pánvičky a přidáme petrželovou nať.

K této směsi přidáme strouhanku, kečup a sójovou omáčku. Všechno řádně promícháme. Ze vzniklého těsta vytvoříme placky – hamburgery, které osmažíme na rozehřátém oleji, z každé strany cca 5 minut. Hotový vegetariánský hamburger vložíme mezi rozříznutou housku, do které dáme list ledového salátu, plátek rajčete a hořčici, nebo majonézu.



Diskuse k článku

Odesláním souhlasíte s pravidly diskuze.
  • Tereza
    24. 4. 2022 20:08
    Prosím vás na kolik je tenhle recept porci ?
    • Boťas
      27. 4. 2022 13:00
      Záleží čemu říkáte porce :-) Neuvádí se přece kolik fazolí použijete. Ale odhadem bych to tipl klidně na 5 placek. Pro mě je to jedna porce :-) nebo z toho uděláte jídlo pro 5 lidí klidně.