Vegetariánský guláš se sójovým masem

sójové maso (nudličky nebo kostky)
cibule
česnek
mouka
zeleninový vývar nebo voda
olej
majoránka
bobkový list
mletý černý pepř
sladká mletá paprika
sůl



Vegetariánský guláš se sójovým masem – postup přípravy

Na začátku přípravy vegetariánského guláše si uvaříme sójové maso podle návodu a dáme zatím stranou okapat. Můžeme použít sójové kostky, nudličky nebo i granulát.

V hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme na kostky nakrájenou cibulku. Restujeme tak dlouho, dokud nám cibulka nezhnědne. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme hrstku mouky a za stálého míchání vytvoříme cibulovou jíšku. Posypeme mletou sladkou paprikou a krátce promícháme, aby nám paprika nezhořkla. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidáme utřený česnek, bobkový list, majoránku, sůl, trochu mletého černého pepře a za občasného míchání povaříme.

Na závěr přidáme do vegetariánského guláše předem připravené sójové maso, povaříme a dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.

Vegetariánský guláš můžeme nakonec posypat syrovou cibulí nakrájenou na jemné nudličky.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2470x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Pohanka ve mlýně a v kuchyni

Publikace přináší informace o vlastnostech pohanky a jejího významu pro zdravou…

Cena: 171 Kč

Jídlem ke zdraví

Autor: Iva Georgievová Publikace autorky Ivy Georgievové je nejen výběrem všech…

Cena: 249 Kč

Chana masala v krabičce 50g

Oblíbená masala pákistánské a indické kuchyně, kořeněná pochoutka z cizrny…

Cena: 58 Kč

Rýže Punjab Basmati bílá 2kg

Vybraný druh dlouhozrnné rýže Basmati Basmati je známá svoji lahodnou chutí a…

Cena: 179 Kč

Římský kmín mletý 50g DNM

Jedno ze základních koření v indické kuchyni Kumín - cummin - kmín jednoletý…

Cena: 38 Kč

Chilli mleté 50g DNM

Ostré koření Pro svoji velmi palčivou chuť a výrazné aroma se chilli užívá…

Cena: 33 Kč

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.