Vegetariánský guláš se sójovým masem

sójové maso (nudličky nebo kostky)
cibule
česnek
mouka
zeleninový vývar nebo voda
olej
majoránka
bobkový list
mletý černý pepř
sladká mletá paprika
sůl



Vegetariánský guláš se sójovým masem – postup přípravy

Na začátku přípravy vegetariánského guláše si uvaříme sójové maso podle návodu a dáme zatím stranou okapat. Můžeme použít sójové kostky, nudličky nebo i granulát.

V hrnci rozehřejeme olej a na něm orestujeme na kostky nakrájenou cibulku. Restujeme tak dlouho, dokud nám cibulka nezhnědne. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme hrstku mouky a za stálého míchání vytvoříme cibulovou jíšku. Posypeme mletou sladkou paprikou a krátce promícháme, aby nám paprika nezhořkla. Zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidáme utřený česnek, bobkový list, majoránku, sůl, trochu mletého černého pepře a za občasného míchání povaříme.

Na závěr přidáme do vegetariánského guláše předem připravené sójové maso, povaříme a dochutíme utřeným česnekem a majoránkou.

Vegetariánský guláš můžeme nakonec posypat syrovou cibulí nakrájenou na jemné nudličky.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2270x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.