Vegetariánská velikonoční nádivka

uzený tempeh
uzené tofu
8 vajec
1 cibule
3 rohlíky
mléko
špenátové listy
petrželová nať
tvrdý sýr
majoránka
strouhanka
olej
sůl, pepř

Vegetariánská velikonoční nádivka – postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Mezitím si na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme listy špenátu a necháme jen chvíli spařit. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k nim špenát, nadrobno nasekanou petrželku, na kostičky nakrájený tempeh a tofu, 5 celých vajec a 3 žloutky, majoránku, osolíme a opepříme, případně přidáme trochu strouhanky na zahuštění těsta. Podle chuti můžeme přidat i další bylinky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k ostatním ingrediencím.

Formu na velikonoční nádivku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a pečeme na přibližně 180°C do růžova. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Velikonoční nádivku můžeme podávat za tepla i za studena například k bramborovému salátu nebo jen tak jako předkrm nebo svačinu.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2669x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.




Psali jsme před rokem

Ovocné a zeleninové šťávy

Vyzkoušejte chutné ovocné a zeleninové šťávy neboli smoothie

Zvykli jste si, že váš den vždy začínáte s pečivem v ruce? A co se takhle pokusit o změnu? Každý den bychom měli zkonzumovat pět kousků ovoce a zeleniny. Mnoho lidí toto číslo děsí, není ale nutné každý den vymýšlet salát. Vhodným řešením jsou zeleninové a ovocné šťávy. Mají...


Dnes jsme pro Vás vybrali

oregano

Domácí dobromyslová tinktura

Co budeme potřebovat? hrst natě dobromysli (oregana) vysokoprocentní alkohol Domácí dobromyslová tinktura - recept Na tento recept si připravíme větší hrst lístků oregana. Ty si vložíme na dno uzavíratelné nádoby a zalijeme čirým alkoholem tak, aby byla bylina zcela ponořená....

Zlatobýl obrovský /Solidago gigantea/

čeleď: hvězdicovité Zlatobýl obrovský – popis Zlatobýl obrovský je vytrvalá bylina, dosahuje výšky nejčastěji 80 – 200 cm, na některých stanovištích mohou být rostliny i o něco nižší či vyšší (50 – 230 cm). Oddenek rostliny je bohatě větvený. Lodyhy jsou přímé,...

Pudinkové řezy

6 vajec 2 hrnky moučkového cukru 1 hrnek hladké mouky 1 hrnek polohrubé mouky 1 l mléka 3 vanilkové pudinkové prášky 1 celé máslo nebo Hera 2 balíčky Bebe sušenek 200 g čokolády na vaření (1 hrnek - 0,2 l) Pudinkové řezy – postup přípravy Nejprve si...

Ucháč obecný /Gyromitra esculenta/

▪ Ucháč obecný - vzhled Klobouk je vysoký 3 – 8 cm a přibližně stejně široký. Je okrouhlý, hlízovitý či tupě kuželovitý, s mozkovitě zprohýbaným povrchem. Barvu má hnědou až hnědočernou, někdy i žlutočernou. Uvnitř je dutý a bělavý. Třeň je 3 – 7 cm vysoký a 2 – 4 cm...