Vegetariánská velikonoční nádivka

25. 6. 2012

uzený tempeh
uzené tofu
8 vajec
1 cibule
3 rohlíky
mléko
špenátové listy
petrželová nať
tvrdý sýr
majoránka
strouhanka
olej
sůl, pepř

Vegetariánská velikonoční nádivka – postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Mezitím si na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme listy špenátu a necháme jen chvíli spařit. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k nim špenát, nadrobno nasekanou petrželku, na kostičky nakrájený tempeh a tofu, 5 celých vajec a 3 žloutky, majoránku, osolíme a opepříme, případně přidáme trochu strouhanky na zahuštění těsta. Podle chuti můžeme přidat i další bylinky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k ostatním ingrediencím.

Formu na velikonoční nádivku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a pečeme na přibližně 180°C do růžova. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Velikonoční nádivku můžeme podávat za tepla i za studena například k bramborovému salátu nebo jen tak jako předkrm nebo svačinu.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1445x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

canapes1

Vyzkoušejte moderní kanapky - ideální pohoštění na silvestrovskou párty!

Kanapky, známé také jako jednohubky nebo chuťovky, jsou oblíbeným a praktickým malým občerstvením při různých oslavách, narozeninových párty, pracovních večírcích a samozřejmě ideální variantou pohoštění na blížící se silvestrovské oslavy. Variací a možností příprav těchto mal...


Dnes jsme pro Vás vybrali

mandle

Mandle se smetanou na žaludeční vředy

Co budeme potřebovat: 25 g mandlí 0,33 l sladké smetany struhadlo nebo kuchyňský robot       Jan na to: Mandle najemno nastrouháme nebo rozemeleme na robotu, rozmícháme ve smetaně a pomalu vypijeme. Toto dodržujeme 5 týdnů. První týden užíváme kúru 3x denně, druhý týden 2x de...

Pivoňka lékařská

Pivoňka lékařská /Paeonia officinalis/

čeleď: pivoňkovité Pivoňka lékařská – popis Dorůstá výšky 35 - 60 cm. Stonek je v mládí huňatý, později olysává. Listy jsou trojčetné s hluboce dělenými laloky. Horní strana listu je lysá, spodní strana může být huňatá nebo u některých pěstovaných klonů lysá. Květy jsou obvykl...

Piškotová bublanina s ovocem

6 vajec 220 g moučkového cukru 50 g Hery 180 g hrubé mouky 500 g ovoce (rybíz, jahody, třešně, meruňky,…) 1 hrst nadrcených dětských piškotů Piškotová bublanina s ovocem – postup přípravy Žloutky našleháme s polovinou cukru do pěny a po trochách zaš...

Hřib žlučník - hořčák /Tylopilus felleus/

▪ Hřib žlučník - vzhled Klobouk má rozměry pohybující se v rozmezí 6-12 cm. Jeho tvar je polokulovitý, později se stává bochníkovitým. V mládí je pokožka klobouku hřibu žlučníku jemně plstnatá, v dospělosti lysá. Za vlhka se nám může jevit slizká.Pokožka nelze od klobouku o...