Vegetariánská velikonoční nádivka

25. 6. 2012

uzený tempeh
uzené tofu
8 vajec
1 cibule
3 rohlíky
mléko
špenátové listy
petrželová nať
tvrdý sýr
majoránka
strouhanka
olej
sůl, pepř

Vegetariánská velikonoční nádivka – postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Mezitím si na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme listy špenátu a necháme jen chvíli spařit. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k nim špenát, nadrobno nasekanou petrželku, na kostičky nakrájený tempeh a tofu, 5 celých vajec a 3 žloutky, majoránku, osolíme a opepříme, případně přidáme trochu strouhanky na zahuštění těsta. Podle chuti můžeme přidat i další bylinky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k ostatním ingrediencím.

Formu na velikonoční nádivku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a pečeme na přibližně 180°C do růžova. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Velikonoční nádivku můžeme podávat za tepla i za studena například k bramborovému salátu nebo jen tak jako předkrm nebo svačinu.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 2485x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.




Psali jsme před rokem

Fotolia_54011491_XS

Pěstování bylinek není nemožné ani v zimním období

Pokud chcete i v zimě používat čerstvé koření a bylinky, vypěstujte si je sami podle našich užitečných rad. Některé typy jsou k takovémuto pěstování v chladnějších měsících přímo vhodné. Zkusit si doma vypěstovat můžete třeba bazalku, pažitku, šalvěj, mátu, tymián, dobromysl, ...


Dnes jsme pro Vás vybrali

sedmikraska_1

Sedmikráskový čaj proti bolesti hlavy

Co budete potřebovat: 1 lžíci sušených květů sedmikrásky horkou vodu sítko nebo plátýnko   Jak na to: Sedmikráskové květy spaříme horkou vodou a necháme přibližně 15 minut louhovat. Poté přecedíme přes sítko či plátýnko. Nálev pokud možno nesladíme a pijeme teplý.

Puškvorec obecný /Acorus calamus/

čeleď: aronovité Puškvorec obecný – popis Puškvorec obecný je vytrvalá bylina dorůstající výšky nejčastěji 50 - 150 cm. Na bázi vyrůstá z až 3 cm silného plazivého oddenku. Celá rostlina je charakteristická svou nápadnou aromatickou vůní, což je nápadné zvláště při rozlo...

Švestkové čatní

1000 g švestek 150 g cukru 4 středně velké cibule 4 hlavičky česneku 100 ml 8% octa 3 lžíce koriandru 2 lžíce hořčičných semínek 2 lžičky soli trochu chilli koření Švestkové čatní – postup přípravy Všechny švestky si nejprve omyjeme a vypeckujeme....

Šťavnatka vonná /Hygrophorus agathosmus/

▪ Šťavnatka vonná - vzhled Klobouk je široký 3 - 7 cm, většinou je sklenutý, slizký, světle šedý, popelavý až černý. Lupeny této houby jsou řídké, krátce sbíhající na třeň, jsou bělavé. Třeň je široký 4 - 9 cm a široký až 2 cm. Je suchý v horní část vločkatě šupinatý...