Vegetariánská velikonoční nádivka

25. 6. 2012

uzený tempeh
uzené tofu
8 vajec
1 cibule
3 rohlíky
mléko
špenátové listy
petrželová nať
tvrdý sýr
majoránka
strouhanka
olej
sůl, pepř

Vegetariánská velikonoční nádivka – postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Mezitím si na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme listy špenátu a necháme jen chvíli spařit. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k nim špenát, nadrobno nasekanou petrželku, na kostičky nakrájený tempeh a tofu, 5 celých vajec a 3 žloutky, majoránku, osolíme a opepříme, případně přidáme trochu strouhanky na zahuštění těsta. Podle chuti můžeme přidat i další bylinky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k ostatním ingrediencím.

Formu na velikonoční nádivku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a pečeme na přibližně 180°C do růžova. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Velikonoční nádivku můžeme podávat za tepla i za studena například k bramborovému salátu nebo jen tak jako předkrm nebo svačinu.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 2415x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.




Psali jsme před rokem

šípky

Podzim se blíží. A s ním i čas vyrazit na šípky!

Růže šípková, latinsky Rosa canina, je označení pro planou růži. Jedná se o planě rostoucí keř z čeledi růžovitých. Rozlišují se u tohoto druhu ještě další dva poddruhy – růže šípková pravá a růže šípková křovištní. První z uvedených je keřem, který dorůstá výšky až tři metry....


Dnes jsme pro Vás vybrali

jmelí_1

Srdeční čajová směs

Co budeme potřebovat: 40 g listů a květů hlohu 16 g třezalky 16 g jmelí 13 g nati srdečníku 8 g listu meduňky 3 g květu růže Jak na to: Všechny ingredience smícháme dohromady. Na 1 hrnek čaje použijeme 1-2 lžičky směsi, kterou zalijeme vroucí vodou a po chvíli pijeme. Srdeční ...

Ploštičník hroznovitý

Ploštičník hroznovitý /Cimicifuga racemosa/

čeleď: pryskyřníkovité Ploštičník hroznovitý – popis Dorůstá až 2 metrů. Kořen má mnoho silných oddenků, které se užívají k tvorbě léčivých extraktů. Lodyha je rozvětvená a zakončená bílými aromatickými květy uspořádanými do hroznu. Listy jsou trojčetně složené. Ploštičník h...

Bramborová omáčka

1500 g brambor 1/4 másla hladká mouka 0,2 l smetany bobkový list nové koření kmín sůl ocet Bramborová omáčka – postup přípravy Ve větším hrnci rozpustíme máslo a podle potřeby do něj za stálého míchání přidáváme mouku, až vznikne "tak akorát" hu...

Ohnivec šarlatový /Sarcoscypha coccinea/

▪ Ohnivec šarlatový - vzhled Plodnice je široká 2 – 5 cm, číškovitá, miskovitá až talířovitá. Na svrchní straně je hladká, karmínově až šarlatově červená, okraj má žlutavý. Plodnice ohnice šarlatového je na své spodní straně jemně plstnatá, bělavá, později špinavě narůž...