Vegetariánská velikonoční nádivka

25. 6. 2012

uzený tempeh
uzené tofu
8 vajec
1 cibule
3 rohlíky
mléko
špenátové listy
petrželová nať
tvrdý sýr
majoránka
strouhanka
olej
sůl, pepř

Vegetariánská velikonoční nádivka – postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Mezitím si na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme listy špenátu a necháme jen chvíli spařit. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k nim špenát, nadrobno nasekanou petrželku, na kostičky nakrájený tempeh a tofu, 5 celých vajec a 3 žloutky, majoránku, osolíme a opepříme, případně přidáme trochu strouhanky na zahuštění těsta. Podle chuti můžeme přidat i další bylinky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k ostatním ingrediencím.

Formu na velikonoční nádivku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a pečeme na přibližně 180°C do růžova. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Velikonoční nádivku můžeme podávat za tepla i za studena například k bramborovému salátu nebo jen tak jako předkrm nebo svačinu.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1447x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

Bojujte proti nachlazení a chřipce přírodní cestou

Prevence neboli předcházení nachlazení, kašli, chřipkám a dalším onemocněním, která na nás v průběhu podzimních a zimních měsíců číhají, je vždy méně náročná a výhodnější než léčba samotného již vzniklého onemocnění. V prevenci pomáhá především zvyšování imunity organismu člov...


Dnes jsme pro Vás vybrali

Saturejka zahradní

Saturejka zahradní /Satureja hortensis/

čeleď: hluchavkovité Saturejka zahradní – popis Jednoletá až dvouletá, 10 - 60 cm vysoká bylina. Lodyha přímá, zelená až fialově naběhlá, na bázi dřevnatějící, větvená. Listy čárkovitě kopinaté, celokrajné, zašpičatělé, na bázi se zužující, téměř přisedlé, pýřité, na okraji br...

Rajčatová polévka

750 g čerstvých rajčat 150 g řapíkatého celeru 2 velké stroužky česneku 1 svazek petrželové natě 2 lžíce másla tymián citrónová šťáva cayenský pepř plátky citrónu Rajčatová polévka – postup přípravy Rajčatová polévka je vždy nejchutnější z čerst...

Slizečká porcelánová /Oudemansiella mucida/

▪ Slizečká porcelánová - vzhled Klobouk 3 – 10 cm, obvykle sklenutý, ve stáří rozprostřený a téměř plochý, tenkomasý, průsvitný, velmi slizký a lesklý, bělavý až šedý, na temeni nahnědlý. Lupeny jsou velmi řídké, břichaté, bělavé. Třeň 4 – 10 x 0,5 – 1 cm, tuhý, plný, s ...