Vegetariánská velikonoční nádivka

25. 6. 2012

uzený tempeh
uzené tofu
8 vajec
1 cibule
3 rohlíky
mléko
špenátové listy
petrželová nať
tvrdý sýr
majoránka
strouhanka
olej
sůl, pepř

Vegetariánská velikonoční nádivka – postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Mezitím si na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme listy špenátu a necháme jen chvíli spařit. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k nim špenát, nadrobno nasekanou petrželku, na kostičky nakrájený tempeh a tofu, 5 celých vajec a 3 žloutky, majoránku, osolíme a opepříme, případně přidáme trochu strouhanky na zahuštění těsta. Podle chuti můžeme přidat i další bylinky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k ostatním ingrediencím.

Formu na velikonoční nádivku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a pečeme na přibližně 180°C do růžova. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Velikonoční nádivku můžeme podávat za tepla i za studena například k bramborovému salátu nebo jen tak jako předkrm nebo svačinu.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 2369x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.




Psali jsme před rokem

Fotolia_51423015_XS

Vůně podle znamení zvěrokruhu

Většina z nás má nějakou svoji oblíbenou vůni, kterou používáme jako voňavku, parfém, jakožto interiérovou vůni a podobně. Vůně si vybíráme podle nejrůznějších kritérií, podle momentální nálady, ročního období, příležitosti, temperamentu, ale třeba i životní filozofie. Správná...


Dnes jsme pro Vás vybrali

mrkvová maska_1

Obklad z tvarohu a mrkve proti bolesti kloubů

Co budeme potřebovat: 1 tvaroh 1 mrkev struhadlo       Jak na to: Mrkev nastrouháme a smícháme s tvarohem do jednolité hmoty. Přikládáme jakou obklad na bolavý kloub.

Podražec křovištní /Aristolochia clematitis/

čeleď: podražcovité Podražec křovištní – popis Podražec křovištní patří do rodu stále zelených listnatých dřevin, lián a trvalek. Jednoduché listy jsou střídavé a srdčité, celokrajné. Nemá palisty. Květy vyrůstají v úžlabí listu. Jsou jednotlivé, výrazné, dýmkovitého tvaru...

Hřibová omáčka

350 g hřibů 2 středně velké cibule 150 - 250 ml smetany na vaření 30 g másla pepř kmín sůl sladká či pálivá paprika Hřibová omáčka – postup přípravy Hřiby nejdříve pořádně vyčistíme a poté nakrájíme na tenké plátky. Potom si vezmeme cibuli, nakrájíme ji na...

Ryzec šeredný /Lactarius turpis/

▪ Ryzec šeredný - vzhled Ryzec šeredný má klobouk 6 – 20 cm, v mládí nízce sklenutý, později na středu vtlačený, bez hrbolku, masitý, nápadně tvrdý, na okraji dlouho podvinutý a v mládí pokrytý olivově nažloutlou plstí, jinak lysý, za vlhka slizký, obvykle nepásovaný, olivo...