Vegetariánská velikonoční nádivka

25. 6. 2012

uzený tempeh
uzené tofu
8 vajec
1 cibule
3 rohlíky
mléko
špenátové listy
petrželová nať
tvrdý sýr
majoránka
strouhanka
olej
sůl, pepř

Vegetariánská velikonoční nádivka – postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Mezitím si na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme listy špenátu a necháme jen chvíli spařit. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k nim špenát, nadrobno nasekanou petrželku, na kostičky nakrájený tempeh a tofu, 5 celých vajec a 3 žloutky, majoránku, osolíme a opepříme, případně přidáme trochu strouhanky na zahuštění těsta. Podle chuti můžeme přidat i další bylinky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k ostatním ingrediencím.

Formu na velikonoční nádivku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a pečeme na přibližně 180°C do růžova. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Velikonoční nádivku můžeme podávat za tepla i za studena například k bramborovému salátu nebo jen tak jako předkrm nebo svačinu.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1439x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

Vánoce - zvyky a tradice na Štědrý den

Ke Štědrému dni se váže zřejmě nejvíce zvyků, pověr a praktik. Tradiční vánoční zvyky se předávaly z generace na generaci a v dnešní době většina z nich již nemá původní podobu. Jsou přizpůsobené modernímu světu a tím vznikají novodobé tradice postavené na starých základech. M...


Dnes jsme pro Vás vybrali

jitrocel_1

Jitrocelový sirup proti kašli

Co budeme potřebovat: 5 čerstvých lístků jitrocele 4 lžíce vody hmoždíř med       Jak na to: Jitrocel rozetřeme s vodou a poté zahřejeme nad mírným plamenem. Postupně přidáváme med, dokud nevznikne sirupovitá konzistence. Po schládnutí můžeme konzumovat. Při kašli užíváme každ...

Svízel Syřišťový /Galium verum/

čeleď: mořenovité Svízel Syřišťový – popis Vytrvalá, trsnatá 30 až 120 cm dlouhá bylina. Lodyha je tuhá, dole dřevnatá a větvená, v horní části čtyřhranná, dole oblá, hladká až krátce pýřitá. Listy v četných přeslenech, podlouhlé a zašpičatělé. Květenství jsou koncová, l...

Avokádový salát

1 avokádo 1 ledový salát 1 salátová okurka' 100 g černých oliv 1 zakysaná smetana ořechy olivový olej hořčice majonéza jablečný ocet cukr Avokádový salát – postup přípravy Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme 3 lžíce olivového oleje, za...

Destice chřapáčová /Discina perlata/

▪ Destice chřapáčová - vzhled Plodnice je široká 4 – 15 cm, miskovitá nebo ploše rozložená. Ve stáří bývá až laločně zprohýbaná. Svrchní strana je v mládí hladká, později hrbolatá nebo vrásčit. Destice chřpáčová bývá obvykle šedohnědá, tabákově hnědá až červenavě hnědá...