Vegetariánská velikonoční nádivka

25. 6. 2012

uzený tempeh
uzené tofu
8 vajec
1 cibule
3 rohlíky
mléko
špenátové listy
petrželová nať
tvrdý sýr
majoránka
strouhanka
olej
sůl, pepř

Vegetariánská velikonoční nádivka – postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Mezitím si na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme listy špenátu a necháme jen chvíli spařit. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k nim špenát, nadrobno nasekanou petrželku, na kostičky nakrájený tempeh a tofu, 5 celých vajec a 3 žloutky, majoránku, osolíme a opepříme, případně přidáme trochu strouhanky na zahuštění těsta. Podle chuti můžeme přidat i další bylinky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k ostatním ingrediencím.

Formu na velikonoční nádivku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a pečeme na přibližně 180°C do růžova. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Velikonoční nádivku můžeme podávat za tepla i za studena například k bramborovému salátu nebo jen tak jako předkrm nebo svačinu.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1466x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

žárlivost2

Když žárlivost překročí hranici snesitelnosti

Žárlivost je jednou z přirozených lidských emocí, avšak chronická žárlivost dokáže být nebezpečná a negativně ovlivňovat životy lidí. „Na cestě k opravdové lásce leží tři velké balvany, jimiž jsou sebeláska, ješitnost a žárlivost. Dokud je neodvalíš stranou, nedostaneš se kup...


Dnes jsme pro Vás vybrali

trezalka_SZ

Třezalkový olej svatého Jana

Co budeme potřebovat: 2 hrsti květů třezalky 0,5 l olivového oleje sklenici       Jak na to: Hrst květůčisté a ovadlé třezalky naložíme do půl litru olivového oleje a necháme 3 dny louhovat. Po třech dnech přidáme ještě druhou hrst třezalky a dalších 14 dní louhujeme. Výsledný...

Pelyněk černobýl /Artemisia vulgaris/

čeleď: hvězdicovité Pelyněk černobýl – popis Pelyněk černobýl je asi 150 cm (ojediněle i přes 2 m) vysoká bylina. Tuhé, hranaté, větvené a často červeně naběhlé lodyhy vyrůstají v trsech z oddenku. Dolní listy jsou řapíkaté, peřenodílné, 10 – 15 cm dlouhé, lodyžní listy js...

Zapečený chřest

1 svazek bílého chřestu 1 svazek zeleného chřestu 40 g másla 30 g mouky 750 ml mléka muškátový oříšek bílý pepř sůl 3 bobkové listy 40 g strouhanky Zapečený chřest – postup přípravy Nejprve si vezeme chřest, omyjeme, očistíme, oloupeme a odkrojíme k...

Slzivka ředkvičková /Hebeloma sinapizans/

▪ Slzivka ředkvičková - vzhled Klobouk má slzivka ředkvičková 5 – 12 cm, v mládí polokulovitý a na okraji podvinutý, později nížeji sklenutý, plochý až vmáčklý, na okraji ostrý a často i zvlněný, s nenápadným tupým hrbolem, masitý, slabě lepkavý, hladký, stříbřitě ojíně...