Vegetariánská velikonoční nádivka

25. 6. 2012

uzený tempeh
uzené tofu
8 vajec
1 cibule
3 rohlíky
mléko
špenátové listy
petrželová nať
tvrdý sýr
majoránka
strouhanka
olej
sůl, pepř

Vegetariánská velikonoční nádivka – postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Mezitím si na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, ke které přidáme listy špenátu a necháme jen chvíli spařit. Z rohlíků vymačkáme přebytečné mléko a přidáme k nim špenát, nadrobno nasekanou petrželku, na kostičky nakrájený tempeh a tofu, 5 celých vajec a 3 žloutky, majoránku, osolíme a opepříme, případně přidáme trochu strouhanky na zahuštění těsta. Podle chuti můžeme přidat i další bylinky. Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme k ostatním ingrediencím.

Formu na velikonoční nádivku vymažeme olejem, vysypeme strouhankou, naplníme těstem a pečeme na přibližně 180°C do růžova. Před koncem pečení ještě posypeme strouhaným tvrdým sýrem.

Velikonoční nádivku můžeme podávat za tepla i za studena například k bramborovému salátu nebo jen tak jako předkrm nebo svačinu.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1379x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

fotolia_55084596_xs_1600x900ms

Olivový olej není jedinou zdravou variantou pro úpravu jídel

Přírodní oleje obsahují látky prospěšné lidskému organismu. Mnoho z nich podporuje naši imunitu, posiluje tělní systémy a obsahuje omega nenasycené mastné kyseliny, které zejména v moderní době naše tělo velice potřebuje. Tyto oleje jsou vhodné některé i k vaření a smažení, ji...


Dnes jsme pro Vás vybrali

meduňka_2

Uklidňující meduňkový čaj na srdeční potíže

Co budeme potřebovat: 1 díl meduňky 1 díl kozlíku lékařského 1 díl hlohu horkou vodu      Jak na to: Vše smícháme, spaříme vroucí vodou a necháme vyluhovat 10 minut. Popíjíme vždy večer před spaním.  

Drmek obecný

Drmek obecný /Vitex agnus-castus/

Drmek obecný – popis Drmek obecný je až 6 m vysoký, málo rozvětvený keř nebo strom. Má opadavé, vstřícné listy, složené z 5 - 7 lístků až 10cm dlouhých, vespod bíle plstnatých, které po odumření černají. Květy jsou dvoupyské, modré, výjimečně bledě růžové, uspořádané v koncový...

Rýže po indicku

250 g rýže typu basmati 400 g mražené zeleninové směsi větší hrst rozinek 1 kostka zeleninového vývaru lžíce kari koření, směsi garam masala nebo kari pasty 1 větší hrst opražených kešu oříšků Rýže po indicku – postup přípravy 600 ml vody přivedem k var...

Čirůvka žíhaná /Tricholoma virgatum/

▪ Čirůvka žíhaná - vzhled Klobouk má čirůvka žíhaná široký 3 – 9 cm, kuželovitý až široce zvoncovitý, s nápadným, ostrým, vzácně zaobleným hrbolkem, hladký, vrostle černavě vláknitý, na temeni popelavý až černavý, na okraji většinou stříbrošedý a lesklý. Lupeny jsou dos...