Vajíčková pomazánka

8 vajec
2 lžíce másla
2 lžíce majonézy
1 cibule
kyselá okurka
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
pažitka

 

 

Vajíčková pomazánka – postup přípravy

Vajíčka uvaříme natvrdo a schladíme pod proudem studené vody. Vajíčka oloupeme, překrojíme a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem a majonézou, bílky nakrájíme nadrobno a přimícháme ke žloutkům. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, pažitku, hořčici, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Vajíčková pomazánka chutná nejlépe namazaná na čerstvém pečivu a obložená plátky sýra nebo kousky zeleniny. Dá se ale konzumovat i samostatně jako vajíčkový salát.

Tip: Dietnější vajíčková pomazánka vznikne, když místo másla a majonézy použijeme měkký tvaroh.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2525x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Bio bezlepková pomazánka Shiitake 180g

BIO bezlepková lahodná pomazánka SHITAKI Certifikované, ekologicky…

Cena: 85 Kč

Bio bezlepková pomazánka s křenem 180g

Lahodná bezlepková pomazánka s křenem, vyrobená ze slunečnicových semínek,…

Cena: 85 Kč

Bio bezlepková pomazánka okurkek a kopr…

BIO bezlepková okurkovo-koprová pomazánka TZAZIKI, ze slunečnicových semínek,…

Cena: 85 Kč

Bio bezlepková pomazánka medvědí česnek…

BIO bezlepková lahodná pomazánka ze slunečnicových semínek, bez laktozy, vajec,…

Cena: 85 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte