Vajíčková pomazánka

8 vajec
2 lžíce másla
2 lžíce majonézy
1 cibule
kyselá okurka
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
pažitka



Vajíčková pomazánka – postup přípravy

Vajíčka uvaříme natvrdo a schladíme pod proudem studené vody. Vajíčka oloupeme, překrojíme a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem a majonézou, bílky nakrájíme nadrobno a přimícháme ke žloutkům. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, pažitku, hořčici, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Vajíčková pomazánka chutná nejlépe namazaná na čerstvém pečivu a obložená plátky sýra nebo kousky zeleniny. Dá se ale konzumovat i samostatně jako vajíčkový salát.

Tip: Dietnější vajíčková pomazánka vznikne, když místo másla a majonézy použijeme měkký tvaroh.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2280x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.