Vajíčková pomazánka

8 vajec
2 lžíce másla
2 lžíce majonézy
1 cibule
kyselá okurka
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
pažitka

 

 

Vajíčková pomazánka – postup přípravy

Vajíčka uvaříme natvrdo a schladíme pod proudem studené vody. Vajíčka oloupeme, překrojíme a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem a majonézou, bílky nakrájíme nadrobno a přimícháme ke žloutkům. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, pažitku, hořčici, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Vajíčková pomazánka chutná nejlépe namazaná na čerstvém pečivu a obložená plátky sýra nebo kousky zeleniny. Dá se ale konzumovat i samostatně jako vajíčkový salát.

Tip: Dietnější vajíčková pomazánka vznikne, když místo másla a majonézy použijeme měkký tvaroh.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2655x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Mladý ječmen v prášku 250g

100% rostlinný, v prášku. Doplněk stravy. Výhonky mladého ječmene jsou pro…

Cena: 390 Kč

Esenciální olej BERGAMOT, 10ml INVEDA

Přírodní esenciální olej se sladkovocnou, dřevitobylinnou vůní Celkově…

Cena: 168 Kč

Kuzu kořenový škrob BIO 50g

Kvalitní rostlinný škrob pro použití v kuchyni V kuchyni využívaný jako…

Cena: 85 Kč

Tulsi Original BIO sypaný 454g

Lahodný BIO bylinný čaj ze tří druhů bazalky Tulsi. Bez kofeinu.…

Cena: 689 Kč

REGALEN, Energy 30ml

Bioinformační širokospektrální bylinný regenerační přípravek od ENERGY…

Cena: 461 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte