Umeboshi švestičky BIO 60g

Cena: 118  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Sunfood

Umešvestky ve skle k ochucení pokrmů

Umeboshi švestičky mají slano - kyselou chuť.

Švestičky Umeboshi - česky umešvestky jsou peckovité plody, které rostou v Japonsku. Ume je ovocný strom a většinou se překládá jako švestka, ale ve skutečnosti je to odrůda meruňky. Plody nelze konzumovat syrové přímo ze stromu. Švestičky se nejdříve omyjí a pak se suší na rýžových rohožích několik dnů a nocí. Poté se nakládají s červenými lístky rostliny Shizo a s mořskou solí. Nechávají se několik let v dřevěných kádích fermentovat.

Složení: Umeboshi  bio, mořská sůl 22%, shizo (Perilla)

Obsah: cca 60g

Země původu: Japonsko

Návod k přípravě: Štiplavá, slanokyselá chuť Umeboshi se skvěle hodí pro dochucení salátových dresinků a omáček. Lze konzumovat přímo, bez úpravy – nechte rozplynout v ústech nebo přidejte do jídla – vždy odstraňte pecku.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 121,4 kJ/29 kcal. Bílkoviny: 1,0 g. Sacharidy: 9,9 g. Tuky: 0,1 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): sodík 6510 mg

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Legislativní zařazení: Zpracované ovoce

Vyrobeno přírodní fermentací.


Kategorie: Dochucovadla, octy




Stáhnout v PDF

Přečteno: 558x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.