Tzatziki

1 salátová okurka
200 g řeckého jogurtu
1 – 2 stroužky česneku
1 svazek kopru
sůl
pepř




Tzatziki – postup přípravy

Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do sítka, přes které z ní vymačkáme co nejvíce vody. Tento postup opakujeme 3x, protože okurka pustí vodu postupně. Přidáme prolisovaný česnek, najemno nasekaný kopr a jogurt. Nakonec dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem, můžeme ještě dochutit po vychlazení v lednici.

Tzatziki podáváme dobře vychlazené s opečenou bagetou či topinkou, výborně také chutná s pečenými bramborami, smaženými hranolkami, nebo jako lehký dip ke grilované zelenině. Těsně před konzumací můžeme tzatziki pokapat olivovým olejem.

Tip: Místo řeckého jogurtu můžeme použít jakýkoliv hodně hustý bílý jogurt v kombinaci se zakysanou smetanou v poměru 1:1.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 737x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.