Tzatziki

1 salátová okurka
200 g řeckého jogurtu
1 – 2 stroužky česneku
1 svazek kopru
sůl
pepř




Tzatziki – postup přípravy

Okurku nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do sítka, přes které z ní vymačkáme co nejvíce vody. Tento postup opakujeme 3x, protože okurka pustí vodu postupně. Přidáme prolisovaný česnek, najemno nasekaný kopr a jogurt. Nakonec dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem, můžeme ještě dochutit po vychlazení v lednici.

Tzatziki podáváme dobře vychlazené s opečenou bagetou či topinkou, výborně také chutná s pečenými bramborami, smaženými hranolkami, nebo jako lehký dip ke grilované zelenině. Těsně před konzumací můžeme tzatziki pokapat olivovým olejem.

Tip: Místo řeckého jogurtu můžeme použít jakýkoliv hodně hustý bílý jogurt v kombinaci se zakysanou smetanou v poměru 1:1.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 791x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Petrželová nať 20g DNM

Petržel je tradiční české koření. Je součástí známého polévkového…

Cena: 36 Kč