Tvarohová buchta

máslo
strouhaný kokos
250 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
250 g másla
1 ks prášku do pečiva
3 ks vejce
250 g plnotučného tvarohu
1 ks vanilkového cukru



Tvarohová buchta – postup přípravy

Tvarohová buchta je velmi jednoduchá na přípravu. Nejprve si vezmeme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Pak prosejeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva. Do jiné mísy si dáme tvaroh, cukr, žloutky a máslo a všechno dobře utřeme, aby se nám to pěkně spojilo. Z bílků si ušleháme sníh a přidáme ho do tvarohové směsi. Poté si vezeme tvarohovou směs a směs z mouky a prášku do pečiva a opatrně je smícháme dohromady, abychom vytvořili tuhé těsto. Musí být opravdu tuhé, do připravené formy, kterou jsme si vymazali máslem a vysypali kokosem, ho dáváme lžící a pečeme v předehřáté troubě. Po 20 minutách do těsta píchneme špejlí, a pokud na ní nebude již žádné syrové těsto, můžeme vyndat. Jinak ještě pečeme a často kontrolujeme.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2540x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.