Tvarohová bábovka

250 g cukru
250 g másla
250 g polohrubé mouky
4 ks vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
250 g měkkého tvarohu




Tvarohová bábovka – postup přípravy

Vezmeme si vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Pak si do mísy dáme změklé máslo a utřeme ho s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Pokud máte rádi, můžete klidně přidat i kapičku rumu. Bábovka pak získá skvělé aroma. Poté do směsi přidáme tvaroh a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a poté taky vmícháme do již připravené směsi. Z bílků si ušleháme sníh ten pak velmi opatrně vmícháme do směsi. Je dobré dát do bílků ještě před šleháním trochu soli, sníh se pak lépe vyšlehá a získá správnou konzistenci. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme v předehřáté troubě, dokud nebude mít tvarohová bábovka křehkou kůrku.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6891x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.