Tvarohová bábovka

250 g cukru
250 g másla
250 g polohrubé mouky
4 ks vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
250 g měkkého tvarohu




Tvarohová bábovka – postup přípravy

Vezmeme si vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Pak si do mísy dáme změklé máslo a utřeme ho s cukrem, vanilkovým cukrem a žloutky. Pokud máte rádi, můžete klidně přidat i kapičku rumu. Bábovka pak získá skvělé aroma. Poté do směsi přidáme tvaroh a promícháme. Mouku smícháme s práškem do pečiva a poté taky vmícháme do již připravené směsi. Z bílků si ušleháme sníh ten pak velmi opatrně vmícháme do směsi. Je dobré dát do bílků ještě před šleháním trochu soli, sníh se pak lépe vyšlehá a získá správnou konzistenci. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku a pečeme v předehřáté troubě, dokud nebude mít tvarohová bábovka křehkou kůrku.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 6979x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Kus Štrúdlu 230g LeGracie

Sladký kuskus na způsob jablečného štrúdlu Sladký kuskus si zamilujete k…

Cena: 49 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte