TOOR DAL 500g FUDCO

Cena: 897  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Fudco

Luštěnina vhodná do polévek

Složení: toor dal - kajan indický 

Toor je kořenistý druh luštěniny vhodný pro přípravu pólevek a pochutin. Vhodné pro vegetariány.

Nutriční hodnoty (ve 100 g): energie 1435 kj / 343 kcal, proteiny 22 g, sacharidy 63 g, tuky 1,5 g, z toho nasycené m.k. 0,3 g, vláknina 15 g, sodík 17 mg 

Příprava: 30 minut máčejte a cca 30 minut vařte doměkka

BALENO V ZÁVODĚ, KTERÝ ZPRACOVÁVÁ I OŘECHY (SKOŘÁPKOVÉ PLODY, SEZAM, OBILOVINY, MLÉKO, SIŘIČITANY A OXID SIŘIČITÝ, HOŘČICI A SÓJU

 Skladujte: v chladu a suchu

 Číslo šarže a minimální trvanlivost do konce: uvedeno na etiketě

 Země původu: Indie

 Dovoz z: UK

 Obsah balení: 500 g

 Měrná cena: 13,40 Kč / 100 g

 Legislativní zařazení: luštěnina - bob

TOOR DALL Recept: Povařte 100 g toor dalu s 1 litrem vody a poté rozšlehejte. Na pánvi osmahněte dohněda 1 jemně nasekanou cibuli s lžící ghí. Přidejte 2 nakrájené chilli papričky, 1 jemně nakrájené rajče a vařte 4-5minut.  Smíhcejte s vařenou zeleninou  nakrájenou na 2,5cm kousky (dýně, brambory, cuketa, cibule, lilek). Ochuťe 1 lžící koření Sambar masala a duste po dobu 1 minuty. Přidejte toor dal, 2 lžičky tamarindové pasty, 2 lžičky cukru, dochuťte solí a duste, dokud není zelenina měkká. Rozpusťte na pánvičce 1 lžíci ghí, přidejte 1 lžičku hořčičných semínek, 5-7 listů kari, špetku asafoetidy a 1 červenou chilli papričku rozkrojenou na půl a smažte 2 minuty. Smíchejte obě směsi, přidejte 1 lžíci koření Sambhar Masala, zakryjte a povařte 2 minuty. Podáváme horké s rýží či čapátí.


Kategorie: Luštěniny, obiloviny, rýže




Stáhnout v PDF

Přečteno: 523x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.