Tiramisu

5 vajec
5 lžic krupicového cukru
500 g Mascarpone
1 dl Amaretta
1 šálek espressa
1 balení cukrářských piškotů
kakao




Tiramisu – postup přípravy

Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s krupicovým cukrem do pěny, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků s cukrem přidáme Mascarpone, důkladně promícháme a nakonec opatrně vmícháme sníh, aby nespadl. Vychladlou kávu smícháme s Amarettem a z jedné strany do ní namáčíme jen rychle piškoty, které skládáme do formy nebo skleniček. Piškoty se nesmí máčet celé a déle, aby se nerozmočily na kaši.

Vrstvu piškotů potřeme připraveným krémem, dále poklademe další piškoty ochucené zlehka kávou a takto pokračujeme do vyčerpání ingrediencí, poslední vrstva bude krém.

Hotové Tiramisu poprášíme přes sítko kakaem a necháme zatuhnout v lednici cca 5 minut.

Tip: Místo Mascarpone můžeme použít jako náhražku pomazánkové máslo, Tiramisu bude chutnat velmi podobně.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 707x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.