Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1445x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

canapes1

Vyzkoušejte moderní kanapky - ideální pohoštění na silvestrovskou párty!

Kanapky, známé také jako jednohubky nebo chuťovky, jsou oblíbeným a praktickým malým občerstvením při různých oslavách, narozeninových párty, pracovních večírcích a samozřejmě ideální variantou pohoštění na blížící se silvestrovské oslavy. Variací a možností příprav těchto mal...


Dnes jsme pro Vás vybrali

anýz_1

Anýz a cibule pomáhají při angíně

Co budeme potřebovat: 4 lžíce anýzu 200 g cibule 2 lžíce vody rendlík nebo pánev s poklicí     Jak na to: Cibuli nadrobno pokrájíme a dusíme na mírném ohni pod pokličkou společně s anýzem a vodou přibližně 10 minut. Poté vzniklou směs dáme na širší gázu, přiložíme na krk a důk...

Toten lékařský /Sanguisorba officinalis/

čeleď: růžovité Toten lékařský – popis Toten lékařský je vytrvalá, až přes metr vysoká rostlina s tlustým větveným oddenkem a přímými, zbrázděnými a nahoře větvenými lodyhami. Dolní listy tvoří přízemní růžici, jsou lichozpeřené, s lístky podlouhle vejčitými a na okraji ...

Špenátové šátečky

balíček listového těsta špenátový protlak cibule česnek vejce sůl pepř Špenátové šátečky – postup přípravy Listové těsto rozválíme a rozdělíme na sudý počet čtverců, obdélníků či trojúhelníčků. Jednu polovinu z nich přejedeme rádelkem. Pokud nemát...

Šťavnatka načervenalá /Hygrophorus erubescens/

▪ Šťavnatka načervenalá - vzhled Klobouk je široký 4-10 cm, v mládí nízce sklenutý a s tupým vrcholem, ve stáří plochý a široce nálevkovitý. Šťavnatka načervenalá má dlouhý klobouk s podvinutým okrajem s plstnatým povrchem. Klobouk je pevný, tuhý, mírně slizký, krémově zba...