Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 2117x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.




Psali jsme před rokem

Fotolia_61133296_XS

Náhradní a umělá sladidla jsou součástí mnoha běžně konzumovaných výrobků

Umělá sladidla nahrazují v potravinách cukr, a to zejména z důvodu energetických. Potravina, která je doslazená umělým sladidlem, má nižší energetickou hodnotu, než potravina slazená běžným cukrem. Užívání umělých sladidel může být i z důvodů dietních (při některých onemocnění...


Dnes jsme pro Vás vybrali

čaj_1

Čaj z celíku zlatobýlu na močové cesty, klouby i exém

Čaj se používá jako léčivý prostředek na ledviny a močový měchýř. Je močopudný, rozpouští ledvinové kaménky. Pije se na jaře jako součást jarní očistné kúry. Užívá se při dně a revmatismu, zevně na špatně se hojící rány a exémy. Nať a květ celíku se sbírá těsně před rozkvětem....

Osika obecná /Populus tremula/

čeleď: vrbovité Osika obecná – popis Osika obecná je keř dorůstající výšky 20 m, s široce rozvětvenou korunou. Kůra je šedá a hladká, později tmavší a v bázi zbrázděná. Původem je z Euroasie. Roste v lesích na chudé půdě, je slunným typem a najdeme ji proto na okraj...

Ochucený domácí jogurt

1 konzerva kondenzovaného mléka 1 l mléka 1 lžíce smetanového jogurtu Domácí jogurt – postup přípravy Do hrnce si nalijeme mléko a kondenzované mléko, promícháme a ohřejeme asi na 50°. Poté ho sundáme s plotny, necháme trochu zchladnout a vmícháme do něj smetanový jogu...

Hřib kříšť /Boletus calopus/

▪ Hřib kříšť - vzhled Klobouk má šířku  6 - 15 cm, v mládí je polokulovitý, pak sklenutý až polštářovitý, na okrajích zvlněný, suchý, světle šedé až okrově hnědý, naspodu se žlutými, poraněním modrajícími póry. Třeň je válcovitě kyjovitý, nahoře žlutý, jinde výrazně červený, 6...