Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1712x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

Fotolia_48073318_XS

Fobie může mít mnoho příčin. Ovlivňuje strach i váš život?

Fobie je úzkostná porucha charakterizovaná chorobným až bezdůvodným strachem ze situací, prostředí, věcí, zvířat nebo lidí. Takovýto strach bývá nepříjemný až ochromující, narušuje běžné dennodenní fungování člověka a může zasahovat do každodenního života. Typickými příznaky d...


Dnes jsme pro Vás vybrali

cibule_

Šťáva z cibule na uvolnění nosu

Po tomo domácím receptu sice asi nebudete zrovna dvakrát vonět, ale zato vám pomůže k uvolnění horních cest dýchacích. Co budeme potřebovat: množství cibule odšťavňovač ponožky    Jak na to: Z cibule vymačkáme šťávu, kterou si následně před spaním jemně vetřeme do chodidel a n...

Potočnice lékařská /Nasturtium officinale/

čeled:brukvovité Potočnice lékařská – popis Potočnice lékařská je vytrvalá bylina až 90 cm vysoká, podobná řeřišnici luční. Má hranatě rýhovanou dutou lodyhu nesoucí masité, lichozpeřené listy složené z více zubatých lístků a bílé květiny se žlutými prašníky. Květy sklád...

Zelný salát

600 g hlávkového zelí 1 jablko 125 ml vody 100 ml octa 2 lžíce oleje sůl cukr drcený kmín 1 cibule kopr Zelný salát – postup přípravy Očištěné zelí rozčtvrtíme, vyřízneme košťál a zelí nakrájíme na velmi jemné nudličky. Do misky dáme vodu, ocet, sůl...

Holubinka nazelenalá /Russula virescens/

▪ Holubinka nazelenalá - vzhled Klobouk 5 – 15 cm, v mládí polokulovitý, později nízce sklenutý, na středu až vtlačený, tvrdý a pevný, s neslupitelnou, políčkovitě rozpraskanou pokožkou, měděnkově zelený, místy narezavělý. Lupeny jsou husté, bělavé až světle krémové, často ...