Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1636x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

panická ataka

Panická porucha a panická ataka spolu nemusí vždy souviset

Panická porucha je onemocnění postihující zhruba 5 % populace. Patří mezi úzkostné poruchy lidské psychiky, je možné ji zařadit mezi neurologicko-psychiatrická onemocnění s psychosomatickými příznaky. Je charakteristická záchvaty velice silné úzkosti, které se objevují bez zje...


Dnes jsme pro Vás vybrali

meduňka_2

Uklidňující meduňkový čaj na srdeční potíže

Co budeme potřebovat: 1 díl meduňky 1 díl kozlíku lékařského 1 díl hlohu horkou vodu      Jak na to: Vše smícháme, spaříme vroucí vodou a necháme vyluhovat 10 minut. Popíjíme vždy večer před spaním.  

Boldovník vonný

Boldovník vonný /Peumus boldus/

čeleď: boldovníkovité Boldovník vonný – popis Boldovník vonný je vždy zelený strom, který pochází z Chile a Peru. Má krátký kmen, který má v průměru až 1 metr. Má slabou, šedivou kůru, větve jsou válcovité, pokryté nahnědlými chloupky. Aromatické listy s krátkým řapíkem, jsou ...

Bramborový závin se špenátem

500 g brambor 3 vejce 100 g pšeničné krupice máslo bramborový škrob 350 g listového špenátu 1 cibule česnek olej sůl kmín pepř Bramborový závin se špenátem – postup přípravy Špenátové listy omyjeme a spaříme vroucí vodou, trochu překrájíme a kr...

Holubinka quéletova /Russula quéletii/

▪ Holubinka quéletova - vzhled Klobouk 4 – 8 cm, na okraji hladký nebo krátce rýhovaný, pokožka velmi tenká, za vlhka lepkavá, slupitelná do poloviny, vínově červená až černopurpurová, často se světlejšími hnědoolivovými, růžovými či okrovými skvrnami. Lupeny nízké, do...