Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1092x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

5987798472_b500ba5687

Italská kuchyně - 2. část - hlavní jídla

Italská kuchyně je typická jednoduchostí, lehkostí a svěžestí. Italové se zaměřují především na pokrmy z těstovin, zeleniny, ryb, mořských plodů a masa, asi nejvyhlášenějšími italskými pochoutkami jsou: pizza, špagety a rizoto. V tomto článku se zaměříme na hlavní jídla, ale m...


Dnes jsme pro Vás vybrali

bříza_1

Březový čaj na močové cesty i pročištění

Co budeme potřebovat: 4 lžičky sušeného březového listí (nebo hrst čerstvého) 0,25 l vody sítko nebo plátýnko   Jak na to: Březové listí zalijeme vařící vodou, necháme 15 minut louhovat, poté scedíme. Přes den se pijí 2 šálky mezi jídly. Listy z břízy sbíráme nejlépe v dubnu...

Jaterník podléška /Hepatica nobilis/

čeleď: pryskyřníkovité Jaterník podléška – popis Jaterník je nízká, 5 - 25 cm vysoká vytrvalá bylina s plazivým oddenkem, ze kterého vyrůstají přízemní, dlouze řapíkaté hluboce vykrojené celokrajné listy, listová čepel je rozdělena na tři vejčité laloky. Jsou tmavozelené...

Václavkový guláš

1 kg čerstvých václavek 2 cibule sladká mletá paprika hladká mouka drcený kmín majoránka 2 stroužky česneku 2 lžíce rajčatového protlaku olej sůl pepř zakysaná smetana Václavkový guláš – postup přípravy Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji d...

Ryzec syrovinka /Lactarius volemus/

▪ Ryzec syrovinka - vzhled Klobouk 5 – 15 cm, bez hrbolku, nepásovaný, tvrdý, suchý, matný, v dospělosti často s rozpraskanou pokožkou, obvykle červenohnědý nebo oranžově rezavý, někdy více do žluta. Lupeny jsou husté, krémové nebo nažloutlé, často se světle krémovým odstín...