Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1830x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

Fotolia_21788378_XS

Etikoterapie – návrat k lidskosti a přirozenosti

Etikoterapie je léčebný systém vycházející ze vztahu mezi tělesným zdravím člověka a jeho mravním stavem. Využívá vnitřních zdrojů morálky a víry. V psychoterapeutickém léčení se snaží zjistit mravní stav duše a zhodnotit vylíčené události ze stanoviska mravního zákona. Etikot...


Dnes jsme pro Vás vybrali

kmin_1

Anýzovo kmínový čaj proti kašli

Co budeme potřebovat: 1 lžička anýzu 1 lžička kmínu 1/4 l vody hmožďíř sítko nebo plátýnko   Jak na to: Anýz s kmínem rozdrtíme v hmoždíři, dáme do šálku a zalijeme vroucí vodou. Necháme 15 minut odstát, poté scedíme a pijeme 3x denně. Čaj uvolňuje hleny.    

Lnice květel /Linaria vulgaris/

čeleď: krtičníkovité Lnice květel – popis Lnice květel je vytrvalá, 20 – 60 cm vysoká léčivá bylina. Lodyha je přímá, bohatě olistěná. Listy střídavé, přisedlé, čárkovité až čárkovitě obkopinaté. Květy jsou uspořádány v 10-50květém koncovém hroznu. Koruna bývá obvykl...

Brokolicový salát

1 hlávka brokolice sůl kelímek bílého jogurtu lžíce oleje svazek pažitky 1 lžíce citronové šťávy 1 lžička cukru 1 paprika 1 vejce natvrdo Brokolicový salát – postup přípravy Hlávku brokolice pořádně propereme pod tekoucí vlažnou vodou, necháme ji ...

Mechovka obecná /Clitopilus prunulus/

▪ Mechovka obecná - vzhled Klobouk je široký 3 - 10 cm, nejdříve polokulovitý, později nálevkovitě vyklenutý, zpočátku silně podvinutý, ve stáří jen sklopený, hladký, jemně plstnatý, masitý, bílý nebo šedobílý. Třeň je dlouhý 2 - 6 cm a tlustý 0,5 - 2 cm, plný, tuhý...