Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 2701x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.




Psali jsme před rokem

Fotolia_54011491_XS

Pěstování bylinek není nemožné ani v zimním období

Pokud chcete i v zimě používat čerstvé koření a bylinky, vypěstujte si je sami podle našich užitečných rad. Některé typy jsou k takovémuto pěstování v chladnějších měsících přímo vhodné. Zkusit si doma vypěstovat můžete třeba bazalku, pažitku, šalvěj, mátu, tymián, dobromysl, ...


Dnes jsme pro Vás vybrali

sedmikraska_1

Sedmikráskový čaj proti bolesti hlavy

Co budete potřebovat: 1 lžíci sušených květů sedmikrásky horkou vodu sítko nebo plátýnko   Jak na to: Sedmikráskové květy spaříme horkou vodou a necháme přibližně 15 minut louhovat. Poté přecedíme přes sítko či plátýnko. Nálev pokud možno nesladíme a pijeme teplý.

Puškvorec obecný /Acorus calamus/

čeleď: aronovité Puškvorec obecný – popis Puškvorec obecný je vytrvalá bylina dorůstající výšky nejčastěji 50 - 150 cm. Na bázi vyrůstá z až 3 cm silného plazivého oddenku. Celá rostlina je charakteristická svou nápadnou aromatickou vůní, což je nápadné zvláště při rozlo...

Švestkové čatní

1000 g švestek 150 g cukru 4 středně velké cibule 4 hlavičky česneku 100 ml 8% octa 3 lžíce koriandru 2 lžíce hořčičných semínek 2 lžičky soli trochu chilli koření Švestkové čatní – postup přípravy Všechny švestky si nejprve omyjeme a vypeckujeme....

Šťavnatka vonná /Hygrophorus agathosmus/

▪ Šťavnatka vonná - vzhled Klobouk je široký 3 - 7 cm, většinou je sklenutý, slizký, světle šedý, popelavý až černý. Lupeny této houby jsou řídké, krátce sbíhající na třeň, jsou bělavé. Třeň je široký 4 - 9 cm a široký až 2 cm. Je suchý v horní část vločkatě šupinatý...