Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 935x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.



Trikatu

TRIKATU bio koření 50g

Směs dlouhého pepře, černého pepře a zázvoru v ...

Cena: 79 Kč



Psali jsme před rokem

mořské plody 3

Mořské plody v kuchyni 3. část - chobotnice, langusty a ježovky

Přinášíme Vám další díl článku o pochoutkách vylovených z moře. A čemu bude věnována pozornost tentokrát? V prvním díle jsme psali o humrech a krevetách, druhý díl se věnoval slávkám, sépiím a ústřicím, dnes si pochutnáme na chobotnicích, langustách a ježovkách. Mořské plody s...


Dnes jsme pro Vás vybrali

mořská sůl nohy_1

Solný peeling na nohy

Co budeme potřebovat: 4 lžíce mořské soli 2 lžíce olivového oleje ručník         Jak na to: Mořskou sůl smícháme s olivovým olejem a vzniklou směsí masírujeme chodidla alespoň 5 minut. Poté nohy opláchneme dle aktuálního pocitu a osušíme ručníkem.  

Třezalka tečkovaná /Hypericum perforatum/

čeleď: třezalkovité Třezalka tečkovaná – popis Vytrvalá, 10 až 100 cm vysoká bylina. Lodyha vystoupavá až přímá, obvykle nevětvená, většinou s vyniklými podélnými lištami. Listy přisedlé až krátce řapíkaté, podlouhlé, vejčité nebo podlouhle kopinaté, na okraji podvinuté,...

Brokolicové karbanátky

2 brokolice 2 – 3 vejce 150 g tvrdého sýra (eidam, gouda, niva,…) 2 stroužky česneku strouhanka sůl pepř olej Brokolicové karbanátky - postup přípravy Brokolici rozdělíme na růžičky, uvaříme ve slané vodě do poloměkka a prudce zchladíme v ledové...

Hřib sametový / Xerocomus pruinatus /

▪ Hřib sametový - vzhled Klobouk o průměru do 10 cm je nejprve pravidelně polokulovitý, později rozložitý. Okraj bývá dlouho podvinutý, po roztažení je výrazně světlý. Pokožka klobouku je tmavohnědá, sametově plstnatá. Rourky jsou žlutavé, často sytě zbarvené, na otlačenýc...