Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1599x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

hypnosis

Hypnóza dokáže odstranit zdravotní i psychické problémy

Definic pojmu hypnóza je celá řada. Nejpřesněji asi můžeme říct, že se jedná o zvláštní psychický stav, ve kterém dochází k navození závislosti hypnotizovaného na hypnologovi. Pro vytvoření tohoto stavu se užívá mnoho různých postupů a metod, přičemž cílem je přivést hypnotizo...


Dnes jsme pro Vás vybrali

srdeční čaj_1

Srdeční čaj z jablečníku

Co budeme potřebovat: 1 polévková lžíce sušených květů jablečníku vroucí voda nádobu na vaření čaje nebo hrníček       Jak na to: Květy jablečníku přelijeme hrnkem vroucí vody a necháme 10 minut louhovat. Pijeme 3 x denně vždy před hlavním jídlem. Tento čaj zmírňuje srdeční ar...

Popenec obecný

Popenec obecný /Glechoma hederacea/

čeleď: hluchavkovité Popenec obecný – popis Vytrvalá, 10 - 40 cm vysoká bylina. Lodyha plazivá až vystoupavá, kořenující, lysá až řídce chlupatá, po odkvětu se často ohýbá k zemi a na uzlinách kořenuje. Listy řapíkaté, čepel ledvinovitá až srdčitá, vroubkovaná, řídce chlupatá ...

Zadělávané ovesné vločky

ovesné vločky cibule sůl kmín pepř majoránka Zadělávané ovesné vločky – postup přípravy Potřebné množství ovesných vloček nasypeme do mísy a zalijeme studenou vodou několik milimetrů nad povrch vloček. Necháme odstát asi 1 hodinu. Ovesné vločky ...

Holubinka vrhavka /Russula emetica/

▪ Holubinka vrhavka - vzhled Klobouk 3 – 10 cm, v mládí polokulovitý, brzy plochý až prohloubený, na okraji rýhovaný až ve stáří, pokožka za vlhka lepkavá, lesklá, asi do poloviny slupitelná, krvavě červená, na temeni vybledávající do žluté. Lupeny nepříliš husté, s malým p...