Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1227x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

zeleninové saláty

Vegetariánská strava - mýty a fakta

Vegetariánství a veganství jsou způsoby stravování, kdy člověk nejí některé živočišné produkty. Vegetariáni ani vegani nejí žádné produkty, při jejichž získávání bylo zvíře zabito. Zjednodušeně se říká, že vegetariáni jsou zkrátka ti, kteří nejedí maso. Přísnějším typem vegeta...


Dnes jsme pro Vás vybrali

citron_1

Citronová koupel na unavené nohy

Co budeme potřebovat: šťávu asi ze 3 citronů nádobu na koupel nohou horkou vodu ručník          Jak na to: Kůži na nohou potřeme citronovou šťávou z jednoho citronu a po chvíli je vložíme do vaničky s teplou vodou, do které vymačkáme šťávu ze zyblých dvou citronů. Nohy koupem...

Bazalka pravá /Ocimum basilicum/

čeleď: hluchavkovité Bazalka pravá - popis Bazalka pravá je jednoletá rostlina, dorůstající obvykle do velikosti 20 až 40 cm. Typickým poznávacím znamením je bohatě větvená hranatá či oblá lodyha, která může být pokryta jemnými chloupky. Listy jsou polodlouhé a oválné s ...

Palačinky se špenátem

500 ml mléka 150 g polohrubé mouky 5 vajec špetka soli 600 g mraženého listového špenátu 200 g tvrdého sýra 1 cibule 200 ml smetany 3 stroužky česneku sůl, pepř olej Palačinky se špenátem – postup přípravy Ve větší míse smícháme mléko a 3 vejce a rozm...

Ježatec různozubý /Creolophus cirratus/

▪ Ježatec různozubý - vzhled Klobouk je 4 – 15 cm široký, obvykle má vějířovitý nebo škeblovitý tvar, ve stáří je nepravidelně zprohýbaný. Je zbarvený od žlutě okrových do oranžových odstínů. Ostny, které vyrůstají z horní části, jsou měkké, řídké a nepravidelné, spodní...