Těstoviny se sýrovou omáčkou

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3373x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.




Psali jsme před rokem

Ovocné a zeleninové šťávy

Vyzkoušejte chutné ovocné a zeleninové šťávy neboli smoothie

Zvykli jste si, že váš den vždy začínáte s pečivem v ruce? A co se takhle pokusit o změnu? Každý den bychom měli zkonzumovat pět kousků ovoce a zeleniny. Mnoho lidí toto číslo děsí, není ale nutné každý den vymýšlet salát. Vhodným řešením jsou zeleninové a ovocné šťávy. Mají...


Dnes jsme pro Vás vybrali

třezalka

Domácí třezalková tinktura

Co budeme potřebovat? hrst květů z třezalky vysokoprocentní alkohol Třezalková tinktura - recept Na tento recept použijeme rozkvetlé květy z třezalky tečkované. Když květ rozemneme v ruce, musí nám v ní zůstat načervenalý prášek. Tak poznáme, že je bylina už dostatečně...

lipa

Lípa malolistá /Tilia cordata/

čeleď:lípovité   Lípa malolistá-popis   Lípa malolistá může dorůst až do výšky 30 m. V mládí má světle šedou kůru, ta později praská a tmavne. Listy jsou střídavé,...

Hraběnčiny řezy

Na těsto 450 g polohrubé mouky 200 g másla 6 g prášku do pečiva 200 g moučkového cukru 4 žloutky Na náplň 600 g jablek 200 g cukru krystal 100 g ořechů 4 bílky 1 lžička skořice Hraběnčiny řezy – postup přípravy Nejprve si vymažeme plech tukem a...

Šťavnatka oranžová /Hygrophorus pudorinus/

▪ Šťavnatka oranžová - vzhled Klobouk je 5-15 cm široký s podvinutým okrajem. Je tlustomasý, slizký. Barvu má světle oranžovou, na temeni je nejtmavší, na okrajích má často až krémový odstín. Šťavnatka oranžová má řídké a tenké lupeny, které se sbíhají krátce na třeň. Jsou...