Těstoviny se sýrovou omáčkou

31. 5. 2012

těstoviny
tavený sýr
smetana na vaření
cibule
česnek
olej
sůl
bílý pepř
petrželka
bazalka


Těstoviny se sýrovou omáčkou – postup přípravy

Podle návodu na obalu, si uvaříme jakékoliv těstoviny, necháme okapat a dáme zatím stranou. V hrnci rozehřejeme olej a lehce orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme lehce orestovat. Zalijeme smetanou na vaření a přidáme kousky taveného sýra.

Sýrovou omáčku vaříme do té doby, nežli se tavený sýr zcela rozpustí a omáčka tím zhoustne. Podle vlastní chuti osolíme, opepříme bílým pepřem a zasypeme petrželkou a bazalkou.

Předem připravené těstoviny dáme na pánev a hotovou sýrovou omáčku na ně nalejeme. Prohřejeme a můžeme servírovat.

Pro lepší vzhled pokrmu můžeme těstoviny se sýrovou omáčkou na talíři posypat petrželkou a dát navrch lístky bazalky.



Stáhnout v PDF

Přečteno: 1400x

Rozbalit všechny příspěvky
Diskuse je zatím prázdná. Nový komentář
Zpracovávám...

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.





Psali jsme před rokem

Vánoce - zvyky a tradice na Štědrý den

Ke Štědrému dni se váže zřejmě nejvíce zvyků, pověr a praktik. Tradiční vánoční zvyky se předávaly z generace na generaci a v dnešní době většina z nich již nemá původní podobu. Jsou přizpůsobené modernímu světu a tím vznikají novodobé tradice postavené na starých základech. M...


Dnes jsme pro Vás vybrali

jitrocel_1

Jitrocelový sirup proti kašli

Co budeme potřebovat: 5 čerstvých lístků jitrocele 4 lžíce vody hmoždíř med       Jak na to: Jitrocel rozetřeme s vodou a poté zahřejeme nad mírným plamenem. Postupně přidáváme med, dokud nevznikne sirupovitá konzistence. Po schládnutí můžeme konzumovat. Při kašli užíváme každ...

Svízel Syřišťový /Galium verum/

čeleď: mořenovité Svízel Syřišťový – popis Vytrvalá, trsnatá 30 až 120 cm dlouhá bylina. Lodyha je tuhá, dole dřevnatá a větvená, v horní části čtyřhranná, dole oblá, hladká až krátce pýřitá. Listy v četných přeslenech, podlouhlé a zašpičatělé. Květenství jsou koncová, l...

Avokádový salát

1 avokádo 1 ledový salát 1 salátová okurka' 100 g černých oliv 1 zakysaná smetana ořechy olivový olej hořčice majonéza jablečný ocet cukr Avokádový salát – postup přípravy Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme 3 lžíce olivového oleje, za...

Destice chřapáčová /Discina perlata/

▪ Destice chřapáčová - vzhled Plodnice je široká 4 – 15 cm, miskovitá nebo ploše rozložená. Ve stáří bývá až laločně zprohýbaná. Svrchní strana je v mládí hladká, později hrbolatá nebo vrásčit. Destice chřpáčová bývá obvykle šedohnědá, tabákově hnědá až červenavě hnědá...