Těstoviny se špenátem

těstoviny
špenát (mražený listový)
smetana na vaření
olej
cibule
česnek
sůl
mletý pepř



Těstoviny se špenátem – postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu a dáme zatím bokem okapat. Na pánvičce rozehřejeme olej a na něm orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme česnek a rozmrzlý špenát (lze použít i čerstvý špenát, ale ten musíme předem udusit, aby změknul). Povaříme a přilijeme smetanu na vaření. Ztlumíme plamen, mírně prohřejeme a dochutíme solí a mletým pepřem.

Okapané těstoviny vložíme do pánve se špenátovou omáčkou a důkladně promícháme. Na konec můžeme posypat petrželovou natí. Ihned podáváme.

Těstoviny se špenátem můžeme ozvláštnit sójovým masem, které připravíme podle návodu na obalu, vymačkáme z něj vodu, na cibulce osmažíme a přidáme k těstovinám.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2615x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.