Těstovinový salát po anglicku

500 g těstovin
1 okurek
4 rajčata
1 ananas v konzervě
4 stroužky česneku
2 jarní cibulky
olivový olej
ocet
sůl
pepř



Těstovinový salát po anglicku – postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v mírně slané vodě do měkka a propláchneme studenou vodou. Můžeme použít vřetena, kolínka, nudle, penne atd., delší těstoviny (např. špagety) před vařením rozlámeme na kousky. Nakrájíme si okurek a ananas na nudličky, rajčata na menší kousky, cibulku na kolečka. Do šťávy z ananasu přidáme 2 lžíce octa, prolisovaný česnek a dobře promícháme. Místo octa můžeme použít citrónovou nebo limetkovou šťávu.

Zeleninu smícháme s uvařenými těstovinami, přidáme trochu olivového oleje, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme šťávou z ananasu. Všechno společně důkladně promícháme a necháme vychladit v lednici asi 2 hodiny.

Těstovinový salát po anglicku podáváme jako samostatný pokrm například na salátových listech nebo ve vyšších dezertových sklenicích.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1399x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.