Těstovinový salát po anglicku

500 g těstovin
1 okurek
4 rajčata
1 ananas v konzervě
4 stroužky česneku
2 jarní cibulky
olivový olej
ocet
sůl
pepř



Těstovinový salát po anglicku – postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v mírně slané vodě do měkka a propláchneme studenou vodou. Můžeme použít vřetena, kolínka, nudle, penne atd., delší těstoviny (např. špagety) před vařením rozlámeme na kousky. Nakrájíme si okurek a ananas na nudličky, rajčata na menší kousky, cibulku na kolečka. Do šťávy z ananasu přidáme 2 lžíce octa, prolisovaný česnek a dobře promícháme. Místo octa můžeme použít citrónovou nebo limetkovou šťávu.

Zeleninu smícháme s uvařenými těstovinami, přidáme trochu olivového oleje, osolíme, opepříme a nakonec zalijeme šťávou z ananasu. Všechno společně důkladně promícháme a necháme vychladit v lednici asi 2 hodiny.

Těstovinový salát po anglicku podáváme jako samostatný pokrm například na salátových listech nebo ve vyšších dezertových sklenicích.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1744x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

MAHA NARAYANA olej 750ml

MAHA NARAYANA olej 750 ml, Link Naturals Products Masážní olej dle ájurvédské…

Cena: 999 Kč

Tarika ajurvédský noční olej se…

Omlazující ájurvédská směs olejů se šafránem, cedrem, kurkumou  Pro…

Cena: 788 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s růží…

ÁJURVÉDSKÝ KRÁLOVSKÝ NOČNÍ OLEJ S RŮŽÍ pro obličej, krk a dekolt Pro…

Cena: 488 Kč

Tarika ajurvédský noční olej s kadidlem…

Omlazující směs olejů Pro obličej, krk a dekolt. Pro všechny typy pleti nad 16…

Cena: 348 Kč

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

Arganový olej BIO 100ml Wolfberry

Výživný olej na pleť, vlasy, nehty, na opalování Arganový pleťový olej BIO…

Cena: 255 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte