Sýrové fondue

50 g čerstvého sýra gouda
350 g staršího sýra gouda
1 stroužek česneku
šťáva z jednoho citronu
4 lžičky solamylu
100 ml mléka
bílý pepř
muškátový oříšek
1 veka



Sýrové fondue – postup přípravy

Nejprve ze sýra odkrojíme okraje a nakrájíme je na větší kousky. Ty pak můžeme buď rozdrtit, nebo rozemlít na strojku (nejlépe se vám to bude dělat, bude-li sýr vychlazený). Nádobu na fondue vytřeme buď stroužkem česneku, nebo můžeme použít i česnekovou pastu. Citronovou šťávu doplníme 250 ml vody a nalijeme do nádoby. Tu pak na sporáku zahříváme na mírném ohni. Za stálého míchání přidáváme všechen sýr a necháváme ho rozpustit. Vezmeme si mléko a rozmícháme v něm solamyl, přidáme do sýra a celé to necháme přejít varem, po celou dobu mícháme. To, že je omáčka hotová, poznáme tak, že když vytáhneme vařečku, je na ní tenký film. Omáčku opepříme, přidáme nastrouhaný muškátový oříšek a podle chuti ještě česnek. Pak vezeme veku a nakrájíme ji na velikost jednohubek. Ty napíchnuté na speciální vidličce namáčíme do sýrového fondue.


Stáhnout v PDF
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte