Sýrová pomazánka

100 g tvrdého sýra (eidam)
100 g tvrdého uzeného sýra
1 cibule
2 lžíce majonézy
3 lžíce pomazánkového másla
1 lučina
worchester
plnotučná hořčice
kečup
sůl
pepř


Sýrová pomazánka – postup přípravy

Oba tvrdé sýry nastrouháme na jemném struhadle, přidáme pomazánkové máslo, lučinu, majonézu, nadrobno nakrájenou cibuli a důkladně promícháme. Dochutíme hořčicí, kečupem, solí a pepřem a pár kapkami worchestrové omáčky.

Sýrová pomazánka se může také dochutit prolisovaným česnekem, natírá se na čerstvé pečivo nebo na topinky, výborně chutná v kombinaci s vlašskými ořechy, olivami nebo kyselou okurkou.

Tip 1: Použijeme-li místo eidamu měkčí sýr (např. Nivu, hermelín apod.), nejdříve ho vidličkou rozmělníme. V případě těchto sýrů dáváme pozor na přesolení pomazánky, sýry jsou už tak dostatečně slané.

Tip: Pokud je sýrová pomazánka příliš hustá, zředíme ji trochou mléka, pokud je naopak řídká, přidáme nastrouhaný sýr.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1090x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.