Sýrová pomazánka

100 g tvrdého sýra (eidam)
100 g tvrdého uzeného sýra
1 cibule
2 lžíce majonézy
3 lžíce pomazánkového másla
1 lučina
worchester
plnotučná hořčice
kečup
sůl
pepř


Sýrová pomazánka – postup přípravy

Oba tvrdé sýry nastrouháme na jemném struhadle, přidáme pomazánkové máslo, lučinu, majonézu, nadrobno nakrájenou cibuli a důkladně promícháme. Dochutíme hořčicí, kečupem, solí a pepřem a pár kapkami worchestrové omáčky.

Sýrová pomazánka se může také dochutit prolisovaným česnekem, natírá se na čerstvé pečivo nebo na topinky, výborně chutná v kombinaci s vlašskými ořechy, olivami nebo kyselou okurkou.

Tip 1: Použijeme-li místo eidamu měkčí sýr (např. Nivu, hermelín apod.), nejdříve ho vidličkou rozmělníme. V případě těchto sýrů dáváme pozor na přesolení pomazánky, sýry jsou už tak dostatečně slané.

Tip: Pokud je sýrová pomazánka příliš hustá, zředíme ji trochou mléka, pokud je naopak řídká, přidáme nastrouhaný sýr.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1162x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte