Švestkové čatní

1000 g švestek
150 g cukru
4 středně velké cibule
4 hlavičky česneku
100 ml 8% octa
3 lžíce koriandru
2 lžíce hořčičných semínek
2 lžičky soli
trochu chilli koření



Švestkové čatní – postup přípravy

Všechny švestky si nejprve omyjeme a vypeckujeme. Rozdělíme na poloviny a jednu polovinu nahrubo namixujeme. Obě poloviny poté dáme vařit, dokud směs nezhoustne. Pokud máme hmoždíř, dáme si do něho koriandr, hořčičná semínka a trochu chilli a vše rozdrtíme, koření ale můžeme nechat i vcelku. Přidáme ho do švestek spolu s cukrem a solí, nasekanou cibulí, česnekem a octem. Vaříme ještě přibližně 5 minut. Připravíme si sklenice, do kterých budeme švestkové čatní plnit. Měly by být vyvařené a hlavně pevně uzavíratelné.

V lednici švestkové čatní vydrží několik týdnů, můžeme ho však také sterilovat a skladovat i několik měsíců.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3533x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.