Švestkové čatní

1000 g švestek
150 g cukru
4 středně velké cibule
4 hlavičky česneku
100 ml 8% octa
3 lžíce koriandru
2 lžíce hořčičných semínek
2 lžičky soli
trochu chilli koření



Švestkové čatní – postup přípravy

Všechny švestky si nejprve omyjeme a vypeckujeme. Rozdělíme na poloviny a jednu polovinu nahrubo namixujeme. Obě poloviny poté dáme vařit, dokud směs nezhoustne. Pokud máme hmoždíř, dáme si do něho koriandr, hořčičná semínka a trochu chilli a vše rozdrtíme, koření ale můžeme nechat i vcelku. Přidáme ho do švestek spolu s cukrem a solí, nasekanou cibulí, česnekem a octem. Vaříme ještě přibližně 5 minut. Připravíme si sklenice, do kterých budeme švestkové čatní plnit. Měly by být vyvařené a hlavně pevně uzavíratelné.

V lednici švestkové čatní vydrží několik týdnů, můžeme ho však také sterilovat a skladovat i několik měsíců.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3617x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Švestková povidla slazená BIO 250g…

Povidla z moravských švestek vařená moderním způsobem (ve vakuu při 50 °C).…

Cena: 69 Kč

Hmoždíř kovový nerez

menší nerezový hmoždíř na drcení koření a bylinek Hmoždíře se…

Cena: 393 Kč

Kayenský pepř mletý 50g DNM

Směs mletých chilli papriček Složení: chilli papričky mleté Kayenský pepř…

Cena: 30 Kč

Granola - Cereálie s čokoládou a mandlemi…

Sypané bezlepkové cereálie Sam Mills s čokoládou a mandlemi Popis:Bezlepkové…

Cena: 92 Kč

Müsli oříškové s kousky čokolády 400g…

Celozrnné sypané müsli s vysokým obsahem vlákniny, s oříšky a kousky…

Cena: 65 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte