Švestkové buchty

1 lžička soli
500 g polohrubé mouky
100 g cukru moučka
250 ml mléka
100 g másla nebo Hery
1 vejce
½ droždí
švestky podle potřeby
cukr na ozdobu



Švestkové buchty – postup přípravy

Ohřejeme si v hrnci mléko tak, aby bylo vlažné. Přidáme do něj lžičku cukru a rozdrobíme droždí. Asi po 5 minutách nám vzejde kvásek. Do mísy si nasypeme mouku, osolíme ji a rukou si uprostřed vyhloubíme důlek. Do něj nalijeme vzniklý kvásek. Zbylé vlažné mléko si smícháme s tukem a vajíčkem a také nalijeme do mouky. Hnětačem vypracujeme vláčné těsto, které pak necháme v teplém prostření vykynout. Připravíme si vál a pomoučíme ho. Z těsta si utrháváme přibližně stejné kousky, do kterých balíme očištěné, vypeckované a přepůlené švestky. Takto hotové buchty klademe do řádků na vymaštěný plech a necháme asi 5 minut odležet. Pomažeme rozpuštěným máslem a dáme do trouby na 200° na 20 minut. Poté teplotu stáhneme na 170° a necháme dopéct do zlatova.

Po vyndání ještě švestkové buchty posypeme cukrem a necháme vychladnout.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1053x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Švestková povidla slazená BIO 250g…

Povidla z moravských švestek vařená moderním způsobem (ve vakuu při 50 °C).…

Cena: 69 Kč

Kus Štrúdlu 230g LeGracie

Sladký kuskus na způsob jablečného štrúdlu Sladký kuskus si zamilujete k…

Cena: 49 Kč

BIO Špaldová mouka 400g

Jemná mouka mletá z celých zrn špaldy Špalda je prastarý druh nešlechtěné…

Cena: 49 Kč  64 Kč 

Bezlepková mouka univerzální tmavá Promix…

Bezlepková mouka univerzální tmavá obohacena kvalitními přírodními surovinami…

Cena: 145 Kč

Bezlepková univerzální mouka Promix 1kg

Bezlepková univerzální mouka vhodná pro téměř všechny bezlepkové diety -…

Cena: 145 Kč

Bezlepková mouka Promix Forte 1kg

Lahodná bezlepková mouka Unikátní bezlepková mouka, snadno tvarovatelná,…

Cena: 165 Kč