Švédské špagety

500 g sójového granulátu
1 menší cibule
1 lžička škrobu
2 - 3 vařené brambory
hrst strouhanky
2 žloutky
2 lžíce kysané smetany
sůl a pepř
špagety
olivový olej
1 lžíce medu
2 lžíce hrubozrnné hořčice
0,3 l zeleninového vývaru
3 lžíce nakrájených rajčat v konzervě
3 lžíce kysané smetany
jarní cibulka

Švédské špagety – postup přípravy

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme brambory se solí, pepřem, cibulí a škrobem. Přidáme uvařený sojový granulát, strouhanku, žloutky, sůl, pepř a 2 lžíce kysané smetany. Poté namočenýma rukama směs vypracujeme v těsto, ze kterého budeme tvořit kuličky, dbáme na to, aby měli velikost cca 2,5 centimetru. Kuličky můžeme smažit v rozpáleném tuku dozlatova, nebo péct v rozpálené troubě na 200°C zhruba 30 minut (zdravější varianta).

Do vroucí a osolené vody vložíme špagety a zakápneme olejem, uvaříme je do poloměkka. V míse smícháme med s hořčicí, zeleninový vývar a rajčata, směs vlijeme do rozpálené pánve a necháme pět minut probublávat, omáčka by se měla zredukovat zhruba na polovinu. Poté přidáme 3 lžíce kysané smetany, jarní cibulku a švédské koule.

Na talíř dáme špagety a zalijeme je omáčkou se švédskými koulemi. Švédské špagety ozdobíme bazalkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 922x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.