SPIRULINA 160g, 640tbl.

spirulina
Cena: 339  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Green Trend

Zdroj beta karotenu, chlorofylu, vitaminu B12, karotenoidů, enzymů, vitaminů a minerálních látek

Spirulina – modrozelená sinice obsahující všechny základní vitamíny, minerály a živiny. Kontroluje tělesnou hmotnost a hlídá normální hladinu cukru v krvi . Je to ideální pomocník při hubnutí . Spirulina je přírodní antioxidant a jako takový podporuje imunitní systém a zvyšuje přirozenou obranyschopnost.

Z hlediska výživy je spirulina nejbohatší mikroorganizmus na zemi. Jako „magickou sílu“ ji uctívali už staří Mayové a Aztékové. Společně s obilovinami tvořila hlavní součást jejich jídelníčku. U afrických kmenů Kanembu z okolí Čadského jezera je spirulina oblíbenou součástí stravy dodnes. Také v moderním světě díky pozoruhodné škále vitaminů, minerálních látek a živin zaujímá přední místo mezi potravinovými doplňky. Proto je vhodné ji zařadit do každodenního jídelníčku.

BioSpirulina je 100 % sladkovodní modrozelená řasa Arthrospira platensis obsahující vzácné fytonutrienty (rostlinné výživné látky), které se nenacházejí v žádných jiných zelených potravinách, jako např. fykocyanin a sulfolipidy. Spirulina je také výjimečným zdrojem beta karotenu, chlorofylu, vitaminu B12, karotenoidů, enzymů, vitaminů a minerálních látek.

ESENCIÁLNÍ AMINOKYSELINY

Spirulina má nejvyšší obsah proteinů ze všech přírodních potravin (65 %), daleko více než maso nebo ryby (15–25 %), sojové boby (35 %), sušené mléko (35 %), obilniny (8–14 %) nebo plnotučné mléko (3–4 %). Spirulina obsahuje jako jeden z mála rostlinných zdrojů veškeré esenciální aminokyseliny.

Zásadní význam stravitelnosti proteinů

Buněčná stěna Spiruliny je tvořena měkkými mukopolysacharidy, neobsahuje celulózu, což umožňuje její lehkou stravitelnost a vstřebávání.

BETA KAROTEN

Spirulina je nejbohatším zdrojem beta karotenu, jeho koncentrace je několika násobně vyšší než v mrkvi. Příznivě působí na zachování správné funkce imunitního systému.

FYKOCYANIN

Nejvýznamnějším barvivem ve spirulině je fykocyanin. Tento proteinový komplex tvoří přibližně 15 % celé hmotnosti. Podle posledních vědeckých výzkumů má fykocyanin značné antioxidační a protizánětlivé účinky. Výrazně přispívá ke stimulaci imunitního systému.

CHLOROFYL

Spirulina má vysoký obsah chlorofylu, který má výrazné čistící a detoxikační účinky. Pomáhá z organismu odstraňovat těžké kovy, chemické toxiny a další jedovaté látky. Podporuje kožní metabolismus, hojení ran a vředů. Společně s fykocyaninem, železem, vitamínem B12 a kyselinou listovou výrazně podporují zdravou krvetvorbu.

KAROTENOIDY

Spirulina obsahuje komplex několika karotenoidů bohatých na antioxidanty. Karotenoidy jsou tvořeny přibližně 50 % karoteny – alfa, beta a gama a 50 % xantofyly – zeaxantin, astaxantin, a další. Ačkoliv beta karoten je ze všech karotenoidů nejznámější, komplex rozličných karotenoidů je mnohem efektivnější než pouhý izolovaný syntetický beta karoten ve formě vitaminových přípravků.

ŽELEZO

Spirulina je jedním z nejbohatších zdrojů železa, které má vliv na tvorbu červených krvinek a hemoglobinu. Příznivě působí na transport kyslíku, snižuje únavu a pocit vyčerpání. Obsah železa ve spirulině je několikanásobně vyšší než v ostatních potravinách a jeho vstřebatelnost je podstatně vyšší než u syntetických doplňků železa.

VÁPNÍK, HOŘČÍK, CHROM

Obsahuje vápník, který je všeobecně deficitní ve výživě, hořčík usnadňuje absorpci vápníku ve spirulině. Chrom pomáhá efektivně využít glukózu a přispívá k zachování normálního metabolismu.

MĚĎ, SELEN

Měď přispívá k normální funkci imunitního a nervového systému, podporuje energetický metabolismus. Selen napomáhá k udržení zdravé štítné žlázy a její správné činnosti. Příznivě ovlivňuje tvorbu spermií, zdraví vlasů a nehtů.

ESENCIÁLNÍ MASTNÉ NENASYCENÉ KYSELINY

Spirulina obahuje kyselinu gama-linolenovou (GLA) a kyselina linolovou. GLA je v organismu důležitá pro tvorbu tělu prospěšných prostaglandinů PGE 1. Kyselina linolová snižuje hladinu LDL cholesterolu v krvi.

ENZYMY

BioSpirulina obsahuje řadu enzymů a to především superoxid dismutázu (SOD) a glutation peroxidázu, které mohou napomáhat neutralizaci škodlivých účinků volných radikálů.

POLYSACHARIDY

Základními jsou ramnóza a glykogen, které jsou v organismu snadno vstřebatelné a energii dodávají pozvolna.

Balení: 160 g, 640  tablet


Kategorie: Zelené potraviny

Bakterie, plísně, viry, Detoxikace, Cholesterol, Chudokrevnost, Imunita, Krevní tlak, Ledviny, Obezita, Obranyschopnost, Regenerace a rekonvalescence, Stres, Střeva, Vitaminy a minerály


Bakterie, plísně, viry, Detoxikace, Cholesterol, Chudokrevnost, Imunita, Krevní tlak, Ledviny, Obezita, Obranyschopnost, Regenerace a rekonvalescence, Stres, Střeva, Vitaminy a minerály



Stáhnout v PDF

Přečteno: 2069x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.