Špenátové šátečky

balíček listového těsta
špenátový protlak
cibule
česnek
vejce
sůl
pepř




Špenátové šátečky – postup přípravy

Listové těsto rozválíme a rozdělíme na sudý počet čtverců, obdélníků či trojúhelníčků. Jednu polovinu z nich přejedeme rádelkem. Pokud nemáte rádelko, udělejte nožem do těsta zářezy. Těsto se lépe propeče, protože horký vzduch se prostě dostane všude. Na pánvi osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku, podusíme špenát a až začne houstnout (začne se vypařovat přebytečná voda), přidáme vajíčko. Špenát uděláme hustý, aby nám nerozmáčel šátečky. Česnek přidáme až nakonec, neztratí tak tolik své chuti. Polovychladlý špenát klademe na neprořezané půlky šátečků, přiklopíme druhou a zamáčkneme okraje k sobě, aby se nic nedostalo ven. Můžeme potřít rozkvedlaným vajíčkem, nebo mlékem kvůli krásné zlaté barvě. Pečeme asi patnáct minut v rozehřáté troubě.

Špenátové šátečky podáváme studené i teplé.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3218x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.