Špaldová mouka - pečení

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

co je špaldová mouka? to je nějaká zdravá?

Špalda je prastarý nešlechtěný druh pšenice s vyšším podílem minerálních látek a bílkovin. Je výjimečná svým složením i zajímavou ořechovou chutí. V současnosti je špalda považována za zdravější alternativu šlechtěné pšenice.

Ahoj,
včera jsem si koupila špaldovou mouku, připravila jsem z ní výborné palačinky a překvapilo mne že i dětem moc chutnaly, protože jinak mám problém do nich něco zdravějšího dostat!
Mátě nějaké osvědčené recepty, kam se špaldová mouka nejlépe hodí?
Betka

Špaldovou moukou teď nahrazuji klasickou bílou pšeničnou mouku všude tam, kde jsem ji používala doteď. Pečivo sice někdy není tak nadýchané, ale to mi vůbec nevadí - jak jde o zdraví, tak jsem ochotná přinášet "oběti" :-)

… všechny příspěvky