Špagety pomodoro

1 balíček italských špaget
¼ kg cherry rajčat
200 g parmazánu
4 stroužky česneku
olivový olej
bazalka
sůl
pepř



Špagety pomodoro – postup přípravy

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky nebo rozdrtíme. Cherry rajčata omyjeme a nakrájíme nadrobno (skoro na kaši). Do rozpáleného oleje dáme česnek, necháme ho jen chvíli „zavonět“, pak přidáme rajčata, osolíme a opepříme. Kdo nemá rád silnější chuť česneku, může jej jen hodit na chvíli do oleje a vytáhnout. Česnek tak olej ovoní a ochutí jen zlehka.

V mezičase uvaříme špagety v hodně osolené vodě al dente, scedíme, prohodíme s trochou olivového oleje, přidáme k rajčatům a promícháme.

Na závěr špagety pomodoro hustě posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a ozdobíme lístkem bazalky, podle chuti můžeme ještě pokapat olivovým olejem.

Tip 1 : Na špagety můžeme použít také loupaná rajčata z konzervy. Pokud použijeme větší čerstvá rajčata, je dobré je před zpracováním spařit horkou vodou a oloupat.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2306x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.