Směs na bramborové těsto 400g

Cena: 54  
array(0) { }

Firma/Výrobce: NOMINAL

Směs na bramborové těsto na výrobu přílohových a ovocných knedlíků, z přirozeně bezlepkových surovin.

Popis:
Bramborová směs je vyrobena z přirozeně bezlepkových surovin, neobsahuje mléko, vejce, umělá barviva, aromata ani konzervační látky. Splňuje náročné požadavky na bezlepkovou a diabetickou dietu.


Složení:
Bramborové vločky, jáhlová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, rýžová mouka, bramborový škrob, sůl, zahušťovadlo guma guar, kypřící látka (E450, E500).

 

 Výživové údaje na 100 g výrobku:
 Energetická hodnota  1467 kJ / 346 kcal
 Tuky  1,7 g
 - z toho nasycené mastné kyseliny  0,3 g
 Sacharidy  74 g
 - z toho cukry  0,4 g
 Vláknina  6 g
 Bílkoviny  5,8 g
 Sůl  1,5 g



Základní receptura:
400 g směsi, 600 ml vody.
Těsto zamícháme a necháme asi 10 minut odležet. Poté rukama prohněteme. Tvarujeme válečky o průměru 3 cm, délce 15–20 cm. Vaříme v mírně osolené vodě 15–20 minut. Uvařené knedlíky necháme odpařit a nakrájíme na plátky. Těsto lze použít i na knedlíky plněné ovocem, zeleninovou či masovou náplní.

Náš tip:
Bramboráčky
400 g směsi na bramborové těsto, cca 1 l mléka (můžeme nahradit vodou), 2–3 vejce, 4 stroužky česneku, majoránka, kmín, pepř, sůl.
Ze všech surovin připravíme pastovité těsto. Podle chuti můžeme dosolit, dokořenit a necháme asi 10 minut odležet. Vzniklou směs roztíráme na rozpálený tuk a smažíme dozlatova. Připravené těsto můžeme několik hodin uchovávat v ledničce.



Použití:
Na výrobu přílohových a ovocných knedlíků, kroket, placek, bramboráčků apod.


Balení:
400 g


Kategorie: Mouky, škroby, prášky

celiakie


celiakie



Stáhnout v PDF

Přečteno: 161x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.