Smažené rýžové nudle

1 balení tenkých rýžových nudlí
400 g zeleniny (pórek, kedlubna, paprika, mrkev apod.)
4 ks jidášova ucha
2 vejce
čína koření
sójová omáčka
sůl
olej



Smažené rýžové nudle – postup přípravy

Jidášovo ucho namočíme do studené vody, jakmile nabobtná, nakrájíme ho na tenké plátky. Zeleninu nakrájíme na proužky, rozpálíme olej a opečeme na něm nakrájenou zeleninu a jidášovo ucho. Zakápneme sójovou omáčkou, osolíme a posypeme kořením. Na horkou zeleninu nalijeme vejce, která jsme osolili a rozšlehali s dvěmi lžícemi vody. Přikryjeme pokličkou, bez míchání necháme vejce ztuhnout jako omeletu a poté vařečkou potrháme.

Rýžové nudle uvaříme ve slané vodě, asi dvě minuty, scedíme a promícháme s olejem, nebo rozpuštěným máslem, aby se od sebe oddělily. Na pánvi rozehřejeme olej, vhodíme nudle a občas jimi prohazujeme, aby se opekly ze všech stran. Přidáme zeleninovou směs, promícháme a smažíme vše společně dokřupava. Podle chuti dosolíme a dochutíme kořením a sójovou omáčkou.

Smažené rýžové nudle můžeme dochutit chilli omáčkou.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3264x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.