Slzovka obecná 250g Wolfberry

slzovka-obecna-wolfberry-250-g (1)
Cena: 88  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Wolfberry

Slzovka obecná Wolfberry 250 g patří k často využívaným bylinám v tradiční čínské medicíně a má široké uplatnění i v kuchyni. Přidává se do polévek a různých směsí, podává se jako příloha a je možné ji připravovat i na sladko. Neobsahuje lepek.

Více informací o slzovce obecné

Slzovce obecné (Coix lacryma-jobi) se říká Jobovy slzy nebo Bílá perla východu. V tradiční čínské medicíně se využívá jako antioxidant a prostředek, který zbavuje organismus hlenů. Podle lidového léčitelství pomáhá i při problémech se žlučníkovými a ledvinovými kameny, dnou, artrózou, revma, obezitou, nebo artrózou. Slzovka neobsahuje lepek, takže je ideální potravinou pro osoby trpící celiakií.

Před vařením slzovku dobře propláchněte pod tekoucí vodou a poté máčejte minimálně 30 minut, nic ale nezkazíte, když si ji namočíte i den předem. Pokud ji budete vařit na slano, pak k ní můžete zároveň přidat i kořenovou zeleninu, kterou na konci vaření buď vyjmete, nebo ji můžete spolu se slzovkou rozmixovat.

Samotnou slzovku můžete konzumovat jako přílohu, přidat ji do rýže a v polévkách s její pomocí nahradíte kroupy. Uvařená a rozmixovaná se přidává do různých kaší, placek, pomazánek, nákypů a mletého masa.

Energie: 1612 kJ / 388 kcal; Tuky: 7.4 g – z toho nasycené 1.05 g; Sacharidy: 67.1 g – z toho cukry 3.8 g; Vláknina: 3.6 g; Bílkoviny: 13.3 g; Sůl: 0.05 g; Vlhkost: max. 15 %

Alergeny:
bez alergenů

Země původu:
Čína

Obsah
250 g

Recept:
SLZOVKA S KREVETAMI, ZELENINOU A PESTEM:Budeme potřebovat: Slzovku (na jednu porci stačí cca 100 g), krevety, zeleninu – cherry rajčata, cuketu (případně jinou zeleninu dle obliby), olivový olej, česnek, koření italského typu, pesto, rukolu na ozdobu Slzovku před tepelnou úpravou namočíme cca na 1 hodinu do vody. Máme tedy dost času si připravit všechny ostatní

Kategorie: Luštěniny, obiloviny, rýže




Stáhnout v PDF
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.