Šlehačková bábovka

250 ml smetany
1 ks prášku do pečiva
kakao
250 g cukru moučky
300 g hladké mouky
3 ks vejce
1 ks vanilkového cukru
tuk na vymazání formy
krupice



Šlehačková bábovka – postup přípravy

Šlehačková bábovka je jednou z nejjednodušších typů bábovek. Její těsto připravíme tak, že smícháme cukr, mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr a všechno řádně promícháme. Do směsi přidáme smetanu a vejce a znova to promícháme. Vezmeme si formu na bábovku, vymažeme ji tukem a vysypeme krupicí. Do formy poté nalijeme větší část těsta, přibližně tak 2/3. Do zbylé 1/3 přidáme práškové kakao, promícháme a nalijeme do formy k předešlému těstu. Aby se nám obě těsta promíchala, vezmeme si dřevěnou špejli a tou několikrát zakroužíme v těstu. Bábovku pečeme přibližně 40 minut na 180°.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1812x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Kus Štrúdlu 230g LeGracie

Sladký kuskus na způsob jablečného štrúdlu Sladký kuskus si zamilujete k…

Cena: 49 Kč

Jedlá soda 250g

Jedlá soda je prášek se zásaditou reakcí a chutí s všestranným využitím…

Cena: 38 Kč

Kypřící prášek z vinného kamene 150g

Kypřící prášek z vinného kamene bez mouky a fosfátů Popis:Tento bezlepkový…

Cena: 45 Kč

Vanilka mletá 20g DNM

Koření z Indonesie Vanilka je silně aromatické koření velmi příjemné vůně…

Cena: 157 Kč

Muškátový oříšek mletý 50g DNM

Koření z Indonésie Muškátový oříšek je koření výrazné nasládlé…

Cena: 76 Kč

BIO Vanilkový lusk 4g

Ručně sbírané BIO lusky vanilky Bourbon z Madagaskaru Pravá vanilka…

Cena: 110 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte