Šlehačková bábovka

250 ml smetany
1 ks prášku do pečiva
kakao
250 g cukru moučky
300 g hladké mouky
3 ks vejce
1 ks vanilkového cukru
tuk na vymazání formy
krupice



Šlehačková bábovka – postup přípravy

Šlehačková bábovka je jednou z nejjednodušších typů bábovek. Její těsto připravíme tak, že smícháme cukr, mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr a všechno řádně promícháme. Do směsi přidáme smetanu a vejce a znova to promícháme. Vezmeme si formu na bábovku, vymažeme ji tukem a vysypeme krupicí. Do formy poté nalijeme větší část těsta, přibližně tak 2/3. Do zbylé 1/3 přidáme práškové kakao, promícháme a nalijeme do formy k předešlému těstu. Aby se nám obě těsta promíchala, vezmeme si dřevěnou špejli a tou několikrát zakroužíme v těstu. Bábovku pečeme přibližně 40 minut na 180°.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1691x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.