Slaná francouzská palačinka

0,2 l mléka
2 vejce
hladká mouka dle potřeby

žampióny
nastrouhaný sýr gouda
sůl
pepř



Slaná francouzská palačinka – postup přípravy

Do mísy vyklepneme 1 vejce, osolíme, přilijeme mléko a metličkou rozkvedláme. Při stálém šlehaní přisypeme hladkou mouku, důkladně prošleháme (těsto je správně husté, pokud obalí jemnou vrstvou namočený prst). V rozpálené pánvi na olivovém oleji orestujeme žampióny a dáme stranou. Do nepřilnavé pánve nalijeme kapku oleje a necháme pořádně rozpálit (palačinka se pak nepřilepí). Do středu pánve vlijeme naběračku těsta a pomocí pánvičky ji krouživým pohybem rozprostřeme po celé pánvi a restujeme dvě minuty na středním plameni. Pokud se placka odlepila od pánve, je načase ji obrátit.

Na obrácenou stranu placky rozklepneme vejce a jemným krouživým pohybem s ním jezdíme po celé placce, dokud nebude bílek skoro celý ztuhlý (bílý). Osolíme a opepříme, posypeme sýrem a přidáme orestované žampióny. Placku přeložíme na půl ještě v pánvičce.

Slaná francouzská palačinka je vhodná třeba na odpolední svačinku.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1578x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Tzatziky 50g DNM

Tzatziky jsou tradiční řecký předkrm. Lze je použít i jako omáčku nebo…

Cena: 43 Kč

Koření řecký salát 20g DNM

Směs bylin, navržená speciálně pro přípravu řeckého salátu z čerstvých…

Cena: 25 Kč

Rozmarýn celý 20g DNM

Rozmarýn je silně aromatické koření svěží vůně a chuti, výborné v…

Cena: 31 Kč

Provensálské koření 20g DNM

Provensálské koření je směs různých sušených bylinek, původně…

Cena: 25 Kč