Slaná francouzská palačinka

0,2 l mléka
2 vejce
hladká mouka dle potřeby

žampióny
nastrouhaný sýr gouda
sůl
pepř



Slaná francouzská palačinka – postup přípravy

Do mísy vyklepneme 1 vejce, osolíme, přilijeme mléko a metličkou rozkvedláme. Při stálém šlehaní přisypeme hladkou mouku, důkladně prošleháme (těsto je správně husté, pokud obalí jemnou vrstvou namočený prst). V rozpálené pánvi na olivovém oleji orestujeme žampióny a dáme stranou. Do nepřilnavé pánve nalijeme kapku oleje a necháme pořádně rozpálit (palačinka se pak nepřilepí). Do středu pánve vlijeme naběračku těsta a pomocí pánvičky ji krouživým pohybem rozprostřeme po celé pánvi a restujeme dvě minuty na středním plameni. Pokud se placka odlepila od pánve, je načase ji obrátit.

Na obrácenou stranu placky rozklepneme vejce a jemným krouživým pohybem s ním jezdíme po celé placce, dokud nebude bílek skoro celý ztuhlý (bílý). Osolíme a opepříme, posypeme sýrem a přidáme orestované žampióny. Placku přeložíme na půl ještě v pánvičce.

Slaná francouzská palačinka je vhodná třeba na odpolední svačinku.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1485x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.