Škubánky s mákem

1000 g brambor
1 lžíce soli
200 g hrubé mouky
máslo
mák
cukr




Škubánky s mákem – postup přípravy

Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Z brambor slijeme polovinu vody a dáme si ji stranou pro případ potřeby. Na zbytek brambor v kastrolu do středu nasypeme mouku a druhou stranou vařečky uděláme několik děr až ke dnu. Poté necháme brambory ještě asi 10 minut na mírném ohni povařit. Pokud je ještě po této době u dna kastrolu voda, opatrně ji slijeme. Pak směs pořádně vymícháme, aby v ní nebyli žádné hrudky.

V kastrůlku rozehřejeme máslo. Lžící namočenou v másle vykrajujeme škubánky, které pokládáme na talíř. Na talíři škubánky posypeme pomletým mákem smíchaným s cukrem a poléváme rozpuštěným máslem. Těsto na škubánky s mákem můžeme také po vykrájení ještě osmažit na pánvičce v malém množství oleje. Škubánky lze také podávat s tvarohem,nebo zakysanou smetanou.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1362x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Kus Štrúdlu 230g LeGracie

Sladký kuskus na způsob jablečného štrúdlu Sladký kuskus si zamilujete k…

Cena: 49 Kč

Lískooříškový sen BIO 150g

Sladký krémový dezert, jehož základem je pasta vyrobená z oříšků. Vyrobeno…

Cena: 109 Kč

Obří ovesná tyčinka s jogurtem 100g

Ovesná ovocná tyčinka s jogurtovou polevou Složení: oves 29 % jogurtová…

Cena: 38 Kč

TAHINI makedonské čokoládové 350g

Sezamová pasta s čokoládou Tahini je sezamová pasta (máslo) připravená z…

Cena: 129 Kč

TAHINI makedonské pomerančové 350g

Sezamová pasta s pomerančem Tahini je sezamová pasta (máslo) připravená z…

Cena: 129 Kč

TAHINI makedonské medové 350g

Sezamová pasta s medem Tahini je sezamová pasta (máslo) připravená z…

Cena: 129 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte