Segedínský guláš

500 g kysaného zelí
100 g sójových kostek
1 kostka zeleninového bujónu
70 g rajčatového protlaku
majoránka
0,2 l kysané smetany
mletá sladká paprika
1 stroužek česneku
2 cibule
olej
sůl
pepř
kmín


Segedínský guláš - postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit asi tři čtvrtě litru vody, ve které necháme rozpustit zeleninový bujón. Zeleninový bujón uvedeme do varu, přidáme k němu sójové maso a vaříme ho asi třicet minut. Na rozehřátém oleji osmažíme oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno, přikryjeme ji a deset minut necháme dusit. Potom přidáme rajčatový protlak, mletou papriku a opražíme. Vložíme okapané sójové maso, posypeme kmínem, majoránkou, osolíme a základ segedínského guláše dusíme asi deset minut.

Potom přidáme překrájené a proprané zelí, podlijeme trochou horké vody a společně dusíme dvacet minut. Segedínský guláš ze sójového masa nakonec ochutíme prolisovaným česnekem a zalijeme kysanou smetanou.

Segedínský guláš ze sójového masa podáváme tradičně s houskovým knedlíkem.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1312x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.