Salát z pečených paprik

5 červených paprik
200 g sýru Feta
petrželová nať
česnek dle chuti
olivový olej
vinný ocet
pepř
sůl




Salát z pečených paprik – postup přípravy

Troubu zahřejeme na 180°C a vložíme do ní plech s celými paprikami. Papriky necháme nasucho péct asi 20 minut, dokud nezčernají. Poté je vložíme buď do igelitového sáčku, nebo do hrnce, který přiklopíme pokličkou a necháme pečené papriky zapařit asi na půl hodiny. Vychladlé papriky pak snadno oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Přidáme na kostičky nakrájený sýr Feta, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a česnek, opepříme, a pokud je třeba, tak dosolíme (sýr je sám o sobě hodně slaný). Nakonec přidáme olivový olej a vinný ocet a salát z pečených paprik necháme v ledničce odležet.

Salát z pečených paprik podáváme s čerstvým pečivem nebo jako přílohu, nejlépe k řeckým pokrmům.

Tip 1: Místo vinného octa můžeme použít ocet balsamico.

Tip 2: Na salát z pečených paprik můžeme použít více barev papriky, bude pak pestřejší, pečené červené papriky však chutnají nejlépe.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1890x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.