Salát z červené řepy

400 g čerstvé červené řepy
200 g jablek
1 malá cibule
1 lžička nastrouhaného křenu
drcený kmín
sůl
cukr
olej
citrónová šťáva


Salát z červené řepy – postup přípravy

Čerstvou červenou řepu omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. K červené řepě nastrouháme omytá neoloupaná a na hrubém struhadle nastrouhaná jablka, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, trochu kmínu a nastrouhaný křen. Osolíme, osladíme a důkladně promícháme. Olej prošleháme s trochou citrónové šťávy, přilijeme k ostatním ingrediencím, s touto zálivkou znovu promícháme a můžeme podávat.

Zdravý salát z červené řepy se skvěle hodí k pokrmům z brambor, ke smaženým jídlům pro odlehčení nebo jej lze podávat samotný jako lehkou večeři.

Syrová červená řepa obsahuje draslík, železo, sodík a mangan. Její léčivé účinky ocení především ženy, neboť obsažené látky napomáhají k regulaci menstruačního cyklu a při potížích v menopauze. Šťáva z červené řepy působí také proti zácpě.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 5987x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.