Salát Coleslaw

1 hlávka bílého zelí
2 střední mrkve
1 cibule
4 řapíkaté celery
8 lžic majonézy
šťáva z 1 citrónu
sůl
moučkový cukr
pepř




Salát Coleslaw – postup přípravy

Zelí a mrkev nakrájíme na jemné nudličky, zelí nejdříve zbavíme tvrdého košťálu. Cibuli a celer nakrájíme nadrobno. V misce smícháme majonézu, citrónovou šťávu (místo citrónové šťávy můžeme použít vinný ocet), sůl, pepř a podle chuti moučkový cukr. Vše důkladně promícháme a dáme minimálně na 3 hodiny vychladit do ledničky.

Tip 1: Jako obměnu lze salát Coleslaw připravit z červeného zelí.

Tip 2: Do hotového salátu můžeme přimíchat hrst rozinek, které jsme předem namočili asi na 1 hodinu do vody.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2301x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.