Rýžové závitky s houbami

8 kulatých plátků rýžového papíru
2 hrsti sušených hub
1 mrkev
1 pórek
4 stroužky česneku
4 lžíce sójové omáčky
0,1 l suchého bílého vína
1 lžička hnědého cukru
1 lžička chilli omáčky
olej
sůl


Rýžové závitky s houbami – postup přípravy

Houby namočíme nejméně na půl hodiny, lépe však na hodinu do studené vody. Poté je scedíme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a nakrájíme je na proužky. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a houby na něm osmahneme. Přilijeme bílé víno, necháme ho odpařit a přidáme sójovou omáčku, cukr, chilli omáčku a sůl.

Přidáme mrkev oškrábanou a nakrájenou na slabé nudličky, necháme ji podusit na skus, přisypeme česnek nakrájený na proužky a restujeme doměkka. Průběžně podléváme malým množstvím vody nebo vývaru. Ve chvíli, kdy je vše křupavé, pánev odstavíme, přidáme kolečka pórku, přiklopíme a necháme je změknout. Směs necháme vychladnout a dochutíme.

Placky z rýžového papíru namáčíme do vlažné vody, na podložce je necháme změknout, aby se daly tvarovat a doprostřed dáme vrchovatou lžíci houbové směsi. Zabalíme do závitků, které necháme chvíli zaschnout, nejlépe na olejem potřené podložce. Rýžové závitky s houbami smažíme ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje dozlatova a dáváme pozor, aby se jednotlivé závitky k sobě nepřibližovaly, protože by se přilepily, poničily obal a obsah by vytekl do oleje.

Rýžové závitky s houbami podáváme s různými omáčkami k namáčení - sójovou, sladko-ostrou chilli apod.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1859x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.