Rýžové koule

180 g rýže
80 g másla
2 vejce
100 g strouhanky
6 lžic smetany
50 g strouhaného ementálu
sůl
pepř
koriandr

 

 

Rýžové koule – postup přípravy

Ve větším hrnci uvaříme rýži dle základního receptu, až je hodně měkká. Máslo v míse utřeme do pěny se dvěma vejci. Strouhanku navlhčíme smetanou. Utřené máslo, strouhanku a svazeček jemně nasekaného (pokud možno asijského) koriandru a ementál vmícháme do rýže. Vše osolíme a opepříme.

Z těstíčka tvoříme rýžové koule. Ve vysoké pánvičce rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a rýžové koule v něm usmažíme. Nejlépe je usmažíme ve fritovacím hrnci. Do rýžových koulí je možné přidat různou spoustu dalších ingrediencí, jako čerstvé bylinky, nebo různé druhy sýrů. Rýžové koule můžeme podávat jako samostatný předkrm (například s různými druhy majonéz a dipů), nebo také jako přílohu k omáčkám či třeba grilované zelenině. Rýžové koule jsou původní čínské jídlo.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2351x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.