Rýžové koule

180 g rýže
80 g másla
2 vejce
100 g strouhanky
6 lžic smetany
50 g strouhaného ementálu
sůl
pepř
koriandr

 

 

Rýžové koule – postup přípravy

Ve větším hrnci uvaříme rýži dle základního receptu, až je hodně měkká. Máslo v míse utřeme do pěny se dvěma vejci. Strouhanku navlhčíme smetanou. Utřené máslo, strouhanku a svazeček jemně nasekaného (pokud možno asijského) koriandru a ementál vmícháme do rýže. Vše osolíme a opepříme.

Z těstíčka tvoříme rýžové koule. Ve vysoké pánvičce rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a rýžové koule v něm usmažíme. Nejlépe je usmažíme ve fritovacím hrnci. Do rýžových koulí je možné přidat různou spoustu dalších ingrediencí, jako čerstvé bylinky, nebo různé druhy sýrů. Rýžové koule můžeme podávat jako samostatný předkrm (například s různými druhy majonéz a dipů), nebo také jako přílohu k omáčkám či třeba grilované zelenině. Rýžové koule jsou původní čínské jídlo.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2497x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Káva Žaludovka BIO 200g

Čistá žaludová BIO kávovina z pražených žaludů Žaludová káva byla…

Cena: 105 Kč

Amarant BIO 200g Wolfberry

Amarant je vynikající bezlepková potravina Výborně se hodí jako alternativa…

Cena: 65 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Slzovka obecná 250g Wolfberry

Slzovka obecná Wolfberry 250 g patří k často využívaným bylinám v tradiční…

Cena: 88 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte