Rýžové koule

180 g rýže
80 g másla
2 vejce
100 g strouhanky
6 lžic smetany
50 g strouhaného ementálu
sůl
pepř
koriandr

 

 

Rýžové koule – postup přípravy

Ve větším hrnci uvaříme rýži dle základního receptu, až je hodně měkká. Máslo v míse utřeme do pěny se dvěma vejci. Strouhanku navlhčíme smetanou. Utřené máslo, strouhanku a svazeček jemně nasekaného (pokud možno asijského) koriandru a ementál vmícháme do rýže. Vše osolíme a opepříme.

Z těstíčka tvoříme rýžové koule. Ve vysoké pánvičce rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a rýžové koule v něm usmažíme. Nejlépe je usmažíme ve fritovacím hrnci. Do rýžových koulí je možné přidat různou spoustu dalších ingrediencí, jako čerstvé bylinky, nebo různé druhy sýrů. Rýžové koule můžeme podávat jako samostatný předkrm (například s různými druhy majonéz a dipů), nebo také jako přílohu k omáčkám či třeba grilované zelenině. Rýžové koule jsou původní čínské jídlo.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2545x

array(0) { } array(0) { } array(0) { }
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Hmoždíř mramor

Mramorový hmoždíř v lososové barvě

Cena: 230 Kč

VEGA BEZ SOLI a glutamanu 100g DNM

Sušená zelenina s kurkumou Kořenící přípravek VEGA je zdravou variantou…

Cena: 58 Kč

Amarant BIO 200g Wolfberry

Amarant je vynikající bezlepková potravina Výborně se hodí jako alternativa…

Cena: 65 Kč

Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI…

BIO mléčná čokoláda je vhodná k přípravě kvalitní polevy na zdobení dortů…

Cena: 94 Kč

Hořec kořen 50g

Surovina pro přípravu bylinného čaje podporuje normální trávení vhodný…

Cena: 70 Kč

Kitchen King Masala 50g DNM

Směs koření na zeleninu Směs koření Kitchen King Masala je určena…

Cena: 52 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte