Rýže po indicku

250 g rýže typu basmati
400 g mražené zeleninové směsi
větší hrst rozinek
1 kostka zeleninového vývaru
lžíce kari koření, směsi garam masala nebo kari pasty
1 větší hrst opražených kešu oříšků



Rýže po indicku – postup přípravy

600 ml vody přivedem k varu v rychlovarné konvici. Do velké nádoby vhodné k použití v mikrovlnce vsypeme propláchnutou rýži, zeleninu a rozinky, přidáme rozdrobenou kostku vývaru a všechno koření. Vše zalijeme vařící vodou, přikryjeme fólií, v níž necháme malý otvor, aby mohla unikat pára. Vaříme dvanáct minut při příkonu 850 W.

Nádobu vyjmeme z mikrovlnky a necháme zakrytou ještě pět minut, aby se jídlo dovařilo. Jinak by byla rýže tvrdá. Pak stáhneme fólii a jídlo promícháme, posypeme opraženými oříšky a podáváme.

Basmati je indická rýže, která má v kulinářském světě vynikající pověst. Chceme-li si basmati připravit pěkně jako rýži po indicku, propláchneme ji vlažnou vodou, zalijeme studenou a po 20 minutách zcedíme. Na oleji osmahneme lžíci kmínu, pár hřebíčků a kardamomových zrnek, vsypeme rýži a osmahneme. Zalijeme vroucí vodou a povaříme pět až osm minut. Podáváme posypané opraženými mandlemi.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1153x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.