Rumový pudink

6 vajec
0,5 l mléka
1 vanilkový cukr
0,1 l rumu
cukr
krupice





Rumový pudink – postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, mléko nalijeme do hrnce a přivedeme k varu. Než mléko začne vřít, důkladně rozšleháme ve větší míse pomocí metly vejce se 4 lžícemi cukru, krupicí a vanilkovým cukrem. Za stálého šlehání pomalu přiléváme do mísy vařící mléko. Nakonec přilijeme a přimícháme rum a odstraníme veškerou vzniklou pěnu.

Rumový pudink nalijeme do formiček, šálků nebo misek o průměru a výšce cca šest centimetrů a přendáme je na pekáč. Do pekáče nalijeme horkou vodu tak, aby sahala asi do 2/3 výšky formiček. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 40 - 50 minut ve vodní lázni, až krém ztuhne. Formičky vyndáme z vodní lázně a necháme vychladnout. Poté je uložíme do chladničky a důkladně vychladíme - nejlépe přes noc.

Těsně před podáváním posypeme povrch rumového pudinku cukrem krupicí a dáme krátce zapéct.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 649x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.