Ruční mlýnek na obilí TOSCANA Waldner Biotech

doprava zdarma
Cena: 6980  
array(0) { }

Firma/Výrobce: Waldner Biotech

Na mletí obilí, koření a zrn pro bezlepkovou mouku

Ruční mlýnek Toscana se zásobníkem na mouku od firmy Waldner Biotech je vyroben z masivu. Vhodný na mletí obilí i zrn vhodných k výrobě bezlepkové mouky.

Ruční mlýnek Toscana firmy Waldner Biotech obsahuje samobrousící mlýnské kameny. Hnací hřídel a kuličkové ložisko mají tichý a hladký chod. Vnější povrch byl ošetřený s AURO balzámem z včelího vosku. Ručník mlýnek Toscana je vyroben z masivu modřín.

V ručním mlýnku Toscana lze mlít všechny druhy obilí a olejnatá semena pouze smísená s obilím. K mletí obilí na kamenném mlýnku lze používat pouze suché a dobře vyčištěné obilí, protože kamínky v obilí mohou mlýnek poškodit.

Aby bylo možné uvést ruční mlýnek Toscanu do provozu, musíte jej svěrkami upevnit k pracovní ploše. Nastavíte jemnost mletí pomocí regulačního šroubu a můžete mlít obilí i zrna vhodná k výrobě bezlepkové mouky. Pomletá mouka je zachycena v zásobníku umístěném pod mlecími kameny z korundu.

Mlecí kámen je vyroben ze zvláště tvrdých přírodních kamenů, které jsou uloženy v cementu. Kameny mají velmi dlouhou životnost. Samy se dobrušují a jsou díky tomu bezúdržbové.

Parametry produktu ruční mlýnek na obilí Waldner Biotech TOSCANA

Parametry produktu ruční mlýnek na obilí Waldner Biotech TOSCANA

Název parametruHodnota parametru
Rozměry: 38 x 24 x 24 cm
Hmotnost: 4,6 kg
Typ dřeva: modřín
Mlecí kameny: korund a keramika
Mlecí výkon: 40 g/m
Kapacita násypky: 650 g
Prodloužená záruka: 60 měsíců
Průměr mlecího kamene: 8 cm

 

 

Možnosti použití mlýnku:

  • Obilí: špalda, pšenice, proso, žito, kukuřice, rýže, cizrna atd.: jemné až hrubé mletí
  • Obilí a semena: oves, sójové boby, fazole atd.: středně jemné až hrubé mletí
  • Koření a sůl: fenykl, kmín, koriandr, mořská sůl atd.: jemné až hrubé mletí (s příměsí obilí)

Kamenné mlýnky nejsou vhodné na mletí olejnatých semen: slunečnice, sezam, lněné semínko, mák apod.

Proč mlít na kamenném mlýnku?

Mletí obilí na kamenném mlýně je způsob starý několik tisíciletí, prověřený minulými generacemi. Mezi otáčející se mlýnskými kameny si celé zrno zachová obsah cenných enzymů.

Díky těmto enzymům žaludek dobře rozloží svůj obsah na jednotlivé aminokyseliny, vynikající stavební kameny potřebné pro tvorbu bílkovinných substancí. Dalším pozitivem, je tvorba jemných granulek namleté vlákniny z povrchových vrstev obilí, díky nimž se zpomaluje vstřebávání cukrů a vyrovnává se jejich hladina v krvi. (Nedochází ke zvyšování glykemického indexu, což šetří slinivku břišní.) Běžné válcové mlýny vlákninu zpracují do jehličkovitého tvaru, což poškozuje střevní stěnu. Dnešní technologie mletí zrna ochuzuje náš organizmus o minerální látky a vlákninu. Vláknina významně pozitivně působí na peristaltiku střev, čímž podporuje vylučování různých civilizačních jedů, podporuje střevní mikroflóru, která se podílí na celkové imunitě organismu.

Výhody produktů Waldner Biotech od ostatních nabízených mlýnků na českém trhu:

» Větší mlýnské kameny
Tzn. můžete mlít více zrní, aniž by se zahřívalo a navíc s většími kameny umelete jemnější mouku. Tato vlastnost patří k nejdůležitějším parametrům našich mlýnků.

» Silnější motory
Poskytují více výkonu ke kvalitnímu mletí obilí.

» Masivní dřevo
Naše mlýnky jsou vyrobeny výhradně z masivního dřeva. Ostatní používají překližku apod. Lepená dřeva se pro přírodní produkty a mletí obilí nedoporučují.

» Certifikace
Všechny naše mlýnky získaly náročné "TÜV" certifikáty, které garantují vysokou kvalitu našich produktů. Dalším certifikátem je "potravinářský certifikát". "AGES" (The Agency for Health and Alimentation Protection) testovala naše mlýnky, a všechny úspěšně prošly.

» Bezpečnost
Mlýnky Waldner Biotech obsahují řadu "dětských" ochranných mechanizmů. V neposlední řadě také mají v motoru pojistku proti přetížení.


Kategorie: Mlýnky, vločkovače




Stáhnout v PDF

Přečteno: 530x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.