ROBI plátek na žampionech

600 g ROBI plátků
80 g cibule
120 g čerstvých žampiónů
mořská sůl
1 lžíce plnotučné hořčice
drcený kmín
ovesné vločky jemné
hladká mouka na obalení
0,3 l zeleninového vývaru
olej



ROBI plátek na žampionech – postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné, stejně velké kousky. Opečeme ji na oleji, až zezlátne. Přidáme k ní drcený kmín a část (asi polovinu) nadrobno nasekaných očištěných žampiónů. Necháme ještě trochu dojít dohněda, pak přidáme hořčici, krátce ji osmahneme a všechno zalijeme trochou vody nebo nejlépe zeleninovým vývarem. Plátky ROBI osolíme, trochu okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi v troše oleje plátky opečeme z obou stran a vložíme do připraveného základu, kde je pod pokličkou zvolna asi 15 minut dusíme. Nakonec zamícháme do směsi nasekané či namixované ovesné vločky. Ty se během chvilky rozvaří a šťávu nám lehce zahustí. Zbylou část oloupaných žampiónů nakrájíme na plátky, které opečeme na pánvi do červena. Vkládáme je až do hotového pokrmu, nebo na talíř jako ozdobu.

ROBI plátek na žampionech podáváme nejlépe s rýží.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1153x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.