Rizoto Sicílie 240g LeGracie

Cena: 49  
array(0) { }

Firma/Výrobce: LeGracie

Rizoto se sušenými rajčaty a olivami

Zavřete oči a představte si rozpálenou Sicílii, vůni sušených sladkých rajčat, zelené trsy bazalky a olivové háje… A teď otevřete oči a také sáček rizota s maskou sicilské vdovy, protože tohle vše v našem rizotu Sicílie najdete. Jednoduchost a neokázalost silného italského tria – rajčata, olivy a bazalka vás dostane a nepustí. Anebo to budete vy, kdo už nepustí naše rizoto Sicílie z ruky?

Tip:

Rizoto Sicilie je výborné samostatné hlavní jídlo. Zároveň ho můžete servírovat jako přílohu k rybám a bílým masům, případně ho doplnit krevetami. Pro zvýraznění vůně vložte na začátku vaření do rizota několik snítek rozmarýnu, které rizoto krásně provoní. Před servírováním je vyjměte. 100 ml vody při podlévání můžete nahradit bílým vínem.

Komu bude chutnat:

Všem, kteří mají rádi výrazné , silné a přesto jednoduché chutě, které v rizotu Sicílie zaručují sušená rajčata a olivy.

Složení:

Rýže kulatozrnná 70%, směs sušené zeleniny (mrkev, pastiňák, petržel, kapusta), rýžové vločky, sušená rajčata 5%, sušené olivy 3%, sušená bazalka.

Výživové údaje na 100g suché směsi

Energie: 1480kJ/354kcal

Tuky: 1,9g

z toho nas. mastné kyseliny: 0,6g

Sacharidy: 72g

z toho cukry: 6,8g

Bílkoviny: 9,2g

Sůl: 0,54g

Návod k přípravě:

Obsah sáčku orestujte krátce na mírném plameni v hrnci na olivovém oleji. Poté zalijte 500 ml vody a za častého míchání vařte 10 minut. Poté dolijte ješte 200 ml vody a vařte za častého míchání dalších 10 minut. Na závěr osolte, prokapejte olivovým olejem extra virgin a promíchejte. Posypejte nastrouhaným parmezánem a ihned podávejte.


Kategorie: Luštěniny, obiloviny, rýže, Bezlepkové potraviny




Stáhnout v PDF
Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.