Reveňový koláč

180 g polohrubé mouky
15 g droždí
180 g cukru
100 ml mléka
sůl
100 g másla
2 vejce
250 g tvarohu
½ vanilkového pudinku
reveň


Reveňový koláč – postup přípravy

Nejprve si připravíme těsto tak, že smícháme převážnou část surovin: polohrubou mouku, droždí, 30 g cukru, mléko, sůl, 50 g másla a jeden žloutek. Všechno to promícháme, až nám vznikne vláčné těsto, které dáme vykynout. Do kulaté formy vyválíme těsto a uděláme zvýšené okraje, přibližně 2 cm. Pak si připravíme krém.

Utřeme zbytek másla a zbytek cukru, jeden žloutek, tvaroh a ještě vmícháme vanilkový pudink. Z bílků ze dvou vajec si ušleháme sníh a také ho do krému vmícháme. Celý krém pak natřeme na těsto. Reveň si podusíme, necháme okapat a poklademe navrch koláče. Pečeme v troubě asi 1 hodinu. Pro lepší vzhled můžeme reveňový koláč posypat nakrájenými mandlemi.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1481x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.