Pekařství a cukrářství

Jak poznat kvalitní pečivo a nenaletět trikům obchodníků?

Poslední dobou se vedou čím dál víc debaty o tom, zda jíst či nejíst pečivo. Jedni tvrdí, že pečivo je nezdravé, tloustne se po něm a nic člověku nedá, druzí naopak nedají na voňavý a křupavý rohlík s máslem dopustit. Pravdu mají svým způsobem obě dvě skupiny. Jak je to možné? Není totiž pečivo jako pečivo. Pokud budete jíst kvalitní pečivo z těch správných surovin, nemusíte se ničeho bát. Kvalitní pečivo nejen z domácí pekárny Největší jistotu, že konzumujete skutečně kvalitní pečivo, budete mít samozřejmě pouze v případě, že si jej sami upečete. To v dnešní době není žádný problém, jelikož domácích pekáren i receptů na všechny možné chleby, rohlíky, bulky, koláče, buchty a podobně, je všude k sehnání nespočet. Pokud tedy máte čas, můžete si klidně denně péct čerstvé a vynikající slunečnicové, žitné, pšeničné, pohankové, celozrnné nebo špaldové chleby, zdravé a přitom vynikající...

POKRAČOVÁNÍ

Pekařství a cukrářství: Z historie cukrářství - víte, že cukr byl kdysi považován za lék?

Cukrářské řemeslo můžeme označit za jedno z vůbec nejstarších potravinářských řemesel....

Pekařství a cukrářství: Nejlepší vánočka - recept a postup pletení krok za krokem

Vánočka k Vánocům neodmyslitelně patří již od 16. století a váže se k ní mnoho pověr. Věřilo se...

Pekařství a cukrářství: Z historie perníkářství - medové perníčky pekli již staří Egypťané

Medové perníčky, pochoutka, která se peče odpradávna k všelijakým příležitostem,...

Pekařství a cukrářství: Odpalované těsto je základem mnoha delikates

Odpalované těsto je křupavé těsto, které při pečení hodně nakyne a uvnitř zůstane duté. Odpalované těsto se...

Pekařství a cukrářství: Domácí výroba marcipánu je hračka i pro začátečníky

Pravý marcipán je velice chutný a mnoha lidmi milovaný pomocník při výrobě cukroví, dortů či ozdob....

Pekařství a cukrářství: Jak na domácí mletí mouky?

Mouku si můžete umlít i doma. Taková mouka má řadu výhod a vynikajících vlastností. Pokud se zaměřujete na zdravou výživu, jistě...

Pekařství a cukrářství: Fondán - potahovací hmota, která udělá velkou parádu

Fondán je potahovací hmota na dorty i jiné cukrovinky, jejíž název lze odvodit z francouzského slova...

Pekařství a cukrářství: Bezlepková mouka a bezlepkové pečivo – kdy je dobré dát jim přednost?

Bezlepkové pečivo je v poslední době velmi diskutované téma. Jedni ho zbožňují,...

Pekařství a cukrářství: Historie pekařství se začala psát na základě čiré náhody

První kvašený chléb byl pravděpodobně připraven v Egyptě někdy před 6000 lety. Zřejmě jen...