Pekařství a cukrářství

Vyzkoušejte nejlepší recepty na jablečný a hruškový koláč 5x jinak

Sezóna jablek a hrušek je v plném proudu. Ze zahrady jsme sice už ovocné plody sklidili, to ale neznamená, že nemáme hrušek a jablek plný sklep nebo komoru. Výborná jablka a hrušky teď navíc koupíte na každém rohu, a proto je skvělý čas ukázat si několik jednoduchých receptů na jablečný a hruškový koláč, které zvládne každý.  Jaké ovoce na koláč vybírat? Věděli jste, že dovážená jablka se stříkají až 15x ročně? Patnáctkrát, to je obrovské číslo a také ohromná dávka pesticidů, kterou do sebe jen tak mimochodem cpeme. Nejvíce škodlivých látek se pak nachází v samotné jablečné slupce, která ale zároveň v běžném stavu obsahuje nejvíce vlákniny a vitamínů. Loupat stříkaná jablka se příliš nevyplatí, neboť přijdeme jak o většinu jablka, tak o vitamíny. Jaké je tedy řešení? Kupujte výhradně česká jablka a hrušky, ideálně z farmářských trhů nebo z menších obchodů. Kromě toho že uděláte pro...

POKRAČOVÁNÍ

Pekařství a cukrářství: Jak udělat nejlepší drobenku na koláč? Vsaďte na rady našich babiček

Tajemstvím dobré drobenky je správný poměr surovin. Přidat tak akorát másla, aby...

Pekařství a cukrářství: Jak poznat kvalitní pečivo a nenaletět trikům obchodníků?

Poslední dobou se vedou čím dál víc debaty o tom, zda jíst či nejíst pečivo. Jedni tvrdí, že...

Pekařství a cukrářství: Z historie cukrářství - víte, že cukr byl kdysi považován za lék?

Cukrářské řemeslo můžeme označit za jedno z vůbec nejstarších potravinářských řemesel....

Pekařství a cukrářství: Nejlepší vánočka - recept a postup pletení krok za krokem

Vánočka k Vánocům neodmyslitelně patří již od 16. století a váže se k ní mnoho pověr. Věřilo se...

Pekařství a cukrářství: Z historie perníkářství - medové perníčky pekli již staří Egypťané

Medové perníčky, pochoutka, která se peče odpradávna k všelijakým příležitostem,...

Pekařství a cukrářství: Odpalované těsto je základem mnoha delikates

Odpalované těsto je křupavé těsto, které při pečení hodně nakyne a uvnitř zůstane duté. Odpalované těsto se...

Pekařství a cukrářství: Domácí výroba marcipánu je hračka i pro začátečníky

Pravý marcipán je velice chutný a mnoha lidmi milovaný pomocník při výrobě cukroví, dortů či ozdob....

Pekařství a cukrářství: Jak na domácí mletí mouky?

Mouku si můžete umlít i doma. Taková mouka má řadu výhod a vynikajících vlastností. Pokud se zaměřujete na zdravou výživu, jistě...

Pekařství a cukrářství: Fondán - potahovací hmota, která udělá velkou parádu

Fondán je potahovací hmota na dorty i jiné cukrovinky, jejíž název lze odvodit z francouzského slova...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte