Pekařství a cukrářství

Domácí medové řezy: Retro dezert, který potěší každý mlsný jazýček

Medové řezy mají mnoho variant. Jejich výhodou je, že si můžete upravit počet vrstev, přidávat či ubírat ingredience a vždy budou chutnat skvěle. Základem, jak už název napovídá, je voňavý med v těstě a sladký krém, který jednotlivé vrstvy těsta spojuje. Medové řezy patří mezi retro dezerty, které si můžeme připravit s marmeládou i bez a kdo to má rád, může je provonět i pár kapkami rumu. Medové řezy – recept  Na těsto na 4 medové pláty budeme potřebovat: 450 g hladké mouky 150 g cukru moučka 100 g másla 4 lžíce medu 5 lžic mléka 2 ks vajec 1 lžička prášku do pečiva do těsta můžeme přidat také skořici nebo muškátový oříšek Na krém si připravíme: 300 ml mléka 3 lžíce dětské krupice 2 sáčky vanilkového cukru 200 g másla 200 g moučkového cukru Na zdobení použijeme: 180 g hořké čokolády 2 lžíce oleje nasekané vlašské ořechy Medové řezy – postup  Základ na...

POKRAČOVÁNÍ

Pekařství a cukrářství: Upečte si žloutkové řezy – vynikající, přesto polozapomenutý retro dezert

Nejvíc vás na nich upoutá vysoká krémová náplň – ta pravá žloutková se dnes...

Pekařství a cukrářství: Ovocné košíčky – Recept a klasický retro dezert, který můžete nazdobit podle svého vkusu

Ve vitríně cukráren vás ovocné košíčky jistě upoutají na...

Pekařství a cukrářství: Retro dezerty: Punčové řezy nás lákají svou barevností i rumovou příchutí

Barevné punčové řezy zná snad každý. Mezi nejoblíbenější zákusky patřil...

Pekařství a cukrářství: Kremrole: Upečte si tento tradiční dezert snadno doma

Kremrole jsou sice poměrně sladkou, ale díky lehkému těstu i náplni ne zas až tak kalorickou pochoutkou...

Pekařství a cukrářství: Retro dezerty: Připravte si sami doma nadýchané indiánky jako z cukrárny

Tradiční zákusek indiánek stále patří mezi nejoblíbenější. Stejně jako další retro...

Pekařství a cukrářství: Připravte si domácí griliášové trubičky - tradiční český dezert v pečené i nepečené variantě

Griliášové trubičky patří mezi pracnější laskominy,...

Pekařství a cukrářství: Retro dezerty frčí! Máte rádi žloutkové věnečky? Připravte si je doma

 Jak vznikly žloutkové věnečky není přesně známo. Není to jediný zákusek, který...

Pekařství a cukrářství: Polárka: Připravte si legendu mezi retro dezerty jednoduše i doma

Polárka byl první lední medvěd, kterého se kdy celosvětově podařilo odchovat v zoo do...

Pekařství a cukrářství: Nejoblíbenější české retro dezerty: Likérové špičky

Vzpomínáte si na populární retro dezerty, které jste mohli sehnat snad v každé cukrárně...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte