Pekařství a cukrářství

Jak udělat nejlepší drobenku na koláč? Vsaďte na rady našich babiček

Tajemstvím dobré drobenky je správný poměr surovin. Přidat tak akorát másla, aby drobenka na koláč nebyla mastná, nepřesladit ji a nezasypat nadbytečným množstvím mouky. V tomto článku jsme pro vás shrnuli osvědčené rady našich babiček, ale přidali jsme i několik moderních vychytávek na zdravější a chutnější drobenky. Tři základní suroviny a drobenka na koláč je na světě Drobenka na koláče se odpradávna připravovala ze tří základních surovin - mouky, cukru a tuku. Uměním ale zůstává odhadnut množství, aby drobenka nebyla ani příliš mastná, ani moc tvrdá. Obecně se říká, že by se měl při pečení zachovat poměr 2:1:1 (dva díly mouky, jeden díl másla a jeden díl cukru). Žmolenka by po spojení neměla připomínat souvislé těsto, ale naopak by se měla krásně rozsypávat na malé žmolky. Pokud chcete mít žmolenku po upečení krásně křupavou, existuje několik babských rad, které můžete použít. Do...

POKRAČOVÁNÍ

Pekařství a cukrářství: Jak poznat kvalitní pečivo a nenaletět trikům obchodníků?

Poslední dobou se vedou čím dál víc debaty o tom, zda jíst či nejíst pečivo. Jedni tvrdí, že...

Pekařství a cukrářství: Z historie cukrářství - víte, že cukr byl kdysi považován za lék?

Cukrářské řemeslo můžeme označit za jedno z vůbec nejstarších potravinářských řemesel....

Pekařství a cukrářství: Nejlepší vánočka - recept a postup pletení krok za krokem

Vánočka k Vánocům neodmyslitelně patří již od 16. století a váže se k ní mnoho pověr. Věřilo se...

Pekařství a cukrářství: Z historie perníkářství - medové perníčky pekli již staří Egypťané

Medové perníčky, pochoutka, která se peče odpradávna k všelijakým příležitostem,...

Pekařství a cukrářství: Odpalované těsto je základem mnoha delikates

Odpalované těsto je křupavé těsto, které při pečení hodně nakyne a uvnitř zůstane duté. Odpalované těsto se...

Pekařství a cukrářství: Domácí výroba marcipánu je hračka i pro začátečníky

Pravý marcipán je velice chutný a mnoha lidmi milovaný pomocník při výrobě cukroví, dortů či ozdob....

Pekařství a cukrářství: Jak na domácí mletí mouky?

Mouku si můžete umlít i doma. Taková mouka má řadu výhod a vynikajících vlastností. Pokud se zaměřujete na zdravou výživu, jistě...

Pekařství a cukrářství: Fondán - potahovací hmota, která udělá velkou parádu

Fondán je potahovací hmota na dorty i jiné cukrovinky, jejíž název lze odvodit z francouzského slova...

Pekařství a cukrářství: Bezlepková mouka a bezlepkové pečivo – kdy je dobré dát jim přednost?

Bezlepkové pečivo je v poslední době velmi diskutované téma. Jedni ho zbožňují,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte