Ředkvičkový salát

2 svazky ředkviček
100 g tvrdého sýra (gouda, eidam,…)
1 cibule
pažitka
2 lžíce vinného octa
sůl
mletý pepř
2 lžičky dijonské hořčice
olej
trochu cukru


Ředkvičkový salát – postup přípravy

Ředkvičky nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na drobné proužky. Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky a smícháme s ředkvičkami, cibulí a nadrobno nakrájenou pažitkou. V jiné míse smícháme vinný ocet s hořčicí, přidáme špetku soli, čerstvě namletého černého pepře, špetku moučkového cukru a trochu oleje. Vše mírně našleháme metličkou, až se ingredience spojí.

Octovou zálivku nalijeme na ředkvičkový salát a necháme v ledničce uležet asi 1 hodinu. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ředkvičkový salát je lehký pokrm jak dělaný na horké letní dny, ale můžeme jej podávat i jako přílohu k hlavnímu jídlu.

Tip: Chceme-li ředkvičkový salát podávat jako hlavní jídlo, můžeme do něj přidat 3 natvrdo uvařené vejce nakrájené na kostky a místo zálivky smíchat s bílým jogurtem a majonézou, které přidáme v poměru 1:1.

 


Stáhnout v PDF

Přečteno: 1923x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.