spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Hlavní jídla

recept

Zeleninový špíz

Ingredience

barevné papriky 

cuketa 

lilek

červená cibule 

česnek

citrónová šťáva 

sůl 

pepř 

olivový olej 

rozmarýn 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Zeleninový špíz – recept

Cuketu a papriky očistíme, podélně rozkrojíme a společně s lilkem nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na čtvrtiny a rozdělíme na plátky. Všechnu zeleninu dáme do misky a promícháme. 

Do citrónové šťávy přimícháme olivový olej, přidáme prolisovaný česnek, rozmarýn, sůl a pepř. Touto zálivkou zalijeme nakrájenou zeleninu a necháme odležet v chladu minimálně 15 minut. Naloženou zeleninu následně napichujeme střídavě na špejle. Dáme do pekáčku a pečeme v troubě na 190 °C asi 25 - 30 minut, přitom špízy několikrát otáčíme, aby byly rovnoměrně opečené. Zeleninové špízy můžeme připravovat i na grilu. 

Zeleninový špíz podáváme s pečivem a bylinkovým dipem.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Kuřecí špíz

Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Vytvoříme směs olivového oleje, sójové omáčky, do které najemno nastrouháme zázvor. Do marinády naložíme maso a necháme ho uležet alespoň 2...

Tip na recept

všechny recepty >

Domácí česneková pasta

Oloupaný česnek vložíme do mixeru, přidáme sůl a zalijeme slunečnicovým olejem. Vše rozmixujeme na pastu, kterou naplníme do vymytých a vysušených skleniček.  Domácí česneková pasta se uchovává v lednici, kde vydrží...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Pečené kuřecí paličky

Stroužky česneku pokrájíme najemno, cibuli na drobné kostičky. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Vše smícháme v míse spolu s olivovým olejem, worcesterovou a sójovou omáčkou,...

Polévky:

Krémová česneková polévka

Na rozpuštěném másle pozvolna orestujeme na plátky nakrájený česnek, který zalijeme horkým vývarem. Přidáme na kostky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. Krémová česneková polévka se následně...

Předkrmy a chuťovky:

Gravlax (marinovaný losos) s hořčičnou omáčkou

Čerstvého lososa bez kůže omyjeme, důkladně osušíme a podélně rozpůlíme. Na pracovní desku rozprostřeme větší kus potravinové folie (aby šel celý gravlax zabalit), smícháme sůl s cukrem a pepřem a třetinou této směsi...

Dezerty:

Mangová ledová tříšť

Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kostky. Dužinu dáme do vyšší nádoby, přidáme citronovou šťávu, cukr, perlivou vodu a necháme chvíli odstát, až se začne rozpouštět cukr. Vše rozmixujeme ponorným...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte