spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1467 receptů

Dezerty

recept

Zdravé palačinky z ovesných vloček

Ingredience

jemné ovesné vločky: 150 g

mléko: 200 ml

vejce: 2 ks

špetka soli

olej

ovoce, javorový sirup, med,...

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Zdravé palačinky z ovesných vloček - recept

Ovesné vločky rozmixujeme na prášek, přidáme mléko, vejce a špetku soli a společně ještě promixujeme dohladka. jako u klasických palačinek dle potřeby zředíme mlékem nebo zahustíme vločkami. Palačinky nejlépe opečeme nasucho na nepřilnavé pánvi, nebo přidáme jen trochu oleje. 

Zdravé palačinky z ovesných vloček podáváme s čerstvým ovocem nebo pokapané javorovým sirupem či medem.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 9 lidí

Přečteno: 9631x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Palačinkový dort

Mléko prošleháme s vejci, po částech přišleháváme metličkou prosátou mouku. Přidáme sůl, vyšleháme na hladké těstíčko, které necháme 30 minut odpočinout v lednici. Na rozehřátém oleji osmažíme...

Dezerty

Francouzské palačinky

Do mléka smíchaného s vejcem pomocí metličky zašleháme prosátou mouku se špetkou soli. Hladké těstíčko necháme v lednici odpočinout 20 minut. Na pánvi rozehřejeme olej s trochou másla a opečeme...

Dezerty

Bezlepkové palačinky

Pomocí metličky smícháme žloutky, mléko pokojové teploty, vanilkový cukr a špetku soli. Postupně přidáváme prosátou mouku a metličkou zapracováváme do těstíčka. V případě potřeby těsto na...

Tip na recept

všechny recepty >

Kandovaná dýně hokkaidó

Dýni hokkaidó omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky o rozměru asi 0,5 cm x 0,5 cm. Slupku můžeme odstranit, kandovaná dýně hokkaidó ale bude skvělá i s ní. Kostičky nasypeme do hrnce a přidáme šťávu z...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Dezerty:

Domácí granola

Sypké ingredience vysypeme do pekáče a promícháme. Vodu s olejem a medem zvlášť rozšleháme metličkou do řídké pasty. Na pekáči promícháme suchou směs s pastou a pečeme při 100 - 150 ˚C asi 1,5 - 2 hodiny. Při pečení...

Hlavní jídla:

Špenátové palačinky

Nejdříve si připravíme hlavní ingredienci, kterou je špenát. Spaříme ho a vyždímáme z něj přebytečnou vodu, která by nám těsto na palačinky zbytečně rozředila. Špenát přendáme do mísy a postupně k němu přidáme další...

Nápoje:

Domácí ovesné mléko

Ovesné vločky namočíme do vody minimálně na 3 hodiny. Poté přidáme třtinový cukr či jiné sladidlo a rozmixujeme tyčovým mixérem. Domácí ovesné mléko přecedíme přes plátýnko a přelijeme do lahve. Skladujeme v lednici,...

Hlavní jídla:

Vločkové karbanátky

Vločky namočíme přes noc do hovězího vývaru. Druhý den vločky scedíme, vymačkáme a vmícháme do nich vejce, hořčici, prolisovaný česnek, orestovanou cibuli, sůl, pepř a koření dle chuti. Z hmoty vytvarujeme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte