spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1552 receptů

Dezerty

recept

Zdravá tvarohová buchta na plech

Ingredience

120 g tvarohu

130 g ovesných vloček

1 vejce

2 bílky

140 g bílého jogurtu

2 lžíce medu

1 lžička kypřícího prášku

150 – 250 g libovolného ovoce (např. maliny, jahody, ostružiny nebo borůvky)

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Zdravá tvarohová buchta na plech - recept

Z tvarohu a ovoce si připravíme náplň. Ovoce můžeme použít čerstvé i mražené, v případě potřeby dosladíme směs medem dle naší chuti. Zdravá tvarohová buchta na plech chutná výborně například s lesním ovocem, použít můžeme ale i rybíz, švestky nebo meruňky. 

Ovesné vločky rozemeleme na jemno. Pokud si chceme usnadnit práci, můžeme si koupit již namleté ovesné vločky nebo ovesnou mouku. K ovesným vločkám přidáme žloutky, prášek do pečiva, jogurt a med a vše důkladně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do těsta. Vzniklou směs nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně rozprostřeme. Použít můžeme menší plech nebo dortovou formu. Na těsto navrstvíme ovocnou náplň a pečeme v troubě na 180 °C 20 – 30 minut

Zdravá tvarohová buchta na plech se skvěle hodí na snídani i svačinu, vylepšit ji můžeme sekanými mandlemi, ořechy nebo libovolným sušeným ovocem, které přidáme do tvarohu.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 71 lidí

Přečteno: 16702x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Rajčatová marmeláda

Rajčata omyjeme, zbavíme jádřinců a zelených částí a nakrájíme na středně velké kousky. Ve větším hrnci povaříme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme. Přidáme oba cukry a ještě 30 minut povaříme....

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Dezerty:

Strouhané tvarohové řezy

Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a oběma cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout...

Dezerty:

Cuketová buchta

V míse smícháme olej, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Do vzniklé směsi postupně zašleháváme obě vejce. V druhé míse si smícháme prosetou hladkou mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Suché ingredience pak postupně...

Dezerty:

Kynuté buchty

Droždí rozdrobíme a zalijeme přibližně polovinou vlaženého mléka. Přidáme lžičku cukru, důkladně promícháme a droždí necháme chvilku vzejít na teplém místě. Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, citronovou kůru,...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte