Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené plněné žampionové kloboučky Hlavní jídla
22. 09. 2017 Přečteno: 4250x

Zapečené plněné žampionové kloboučky

Ingredience
- +
  • velké žampiony: {5}
  • špenát: 50 g
  • jarní cibulka: {1,5}
  • slanina: 50 g
  • oblíbený strouhaný sýr: 75 g
  • smetana ke šlehání: 1 PL
  • kousek másla
  • česnek: {2}
  • mletý muškátový oříšek
  • čerstvá petrželka k podávání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zapečené plněné žampionové kloboučky - recept

Nejprve si očistíme žampiony. Odkrojíme stopky a vnitřek vydlabeme, nejlépe to jde malou lžičkou nebo vykrajovačem na meloun. Houby si dáme stranou a připravíme si náplň na zapečené plněné žampionové kloboučky. V hrnci si do zlatova opečeme pokrájenou anglickou slaninu. Po chvíli k ní přidáme najemno nakrájené jarní cibulky a kousek másla. Opékáme a po třech minutách přidáme najemno nasekaný špenát. Špenátovou směs osolíme, opepříme, přidáme jemně mletý muškátový oříšek a prolisované stroužky česneku. Přilijeme dvě lžíce smetany ke šlehání a necháme probublávat, dokud smetana nezredukuje a špenát nebude měkký.

Nakonec musíme žampiony naplnit. Do každého žampionu dáme lžíci špenátové směsi, důkladně uhladíme a na vrch dáme lžíci strouhaného sýra. Zapečené plněné žampionové kloboučky pečeme na 190 stupňů asi 20-25 minut, dokud nebudou úplně měkké a sýr se nerozpustí. Podáváme posypané čerstvou petrželkou jako lehkou večeři. Zapečené plněné žampionové kloboučky budou také skvělé s lehkým zeleninovým salátem z rajčat, salátové okurky a jarní cibulky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Hovězí guláš z kližky

Hovězí guláš z kližky

Cibuli nakrájíme nahrubo, maso na kostky, česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme sádlo, na kterém orestujeme cibuli dozlatova, přidáme maso a necháme zprudka zatáhnout ze všech stran. Přidáme protlak,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Nejlepší sirupy do kávy si…

    No, pro mne je káva KÁVA a měla by i kávou zůstat, tj. s čistou chutí a vůní kávy. A že cukr do kávy nepatří? ...

  • Entezopatie

    Dobrý den p. Jano jsem na tom stejně, bolesti,které mám snad všude. Jak jste vy na tom ?Příspěvek je starý 4 r...

  • Opice kapucín (Malpa…

    Koupím malpu kapucínskou

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Pesto z česneku medvědího

Ostatní: Pesto z česneku medvědího

Medvědí česnek opereme pod tekoucí vodou, osušíme jej a zbavím tvrdých lodyh. Piniové oříšky opražíme nasucho na…

Lososová polévka

Polévky: Lososová polévka

Nejdříve si očistíme, oloupeme a na malé kousky nakrájíme cibuli, mrkev a brambory. V hrnci rozehřejeme máslo a…