Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Vídeňská káva Nápoje
19. 01. 2018 Přečteno: 2911x

Vídeňská káva

Ingredience
- +
  • překapávaná káva: 400 ml
  • smetana ke šlehání: 50 ml
  • cukr krupice: 2 KL
  • kakao nebo rozpustná káva na posypání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Vídeňská káva - recept

Smetanu ušleháme dotuha a dáme do zdobicího sáčku. Uvařenou překapávanou kávu nalijeme do nahřátého skleněného vyššího šálku a osladíme dle chuti. Povrch kávy ozdobíme šlehačkou.

Vídeňská káva se může doladit kakaem nebo zrníčky rozpustné kávy, kterými posypeme šlehačku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Cuketová buchta

Cuketová buchta

V míse smícháme olej, rozpuštěné máslo a třtinový cukr. Do vzniklé směsi postupně zašleháváme obě vejce. V druhé míse si smícháme prosetou hladkou…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Sekaná z cukety

Hlavní jídla: Sekaná z cukety

Cuketu nastrouháme nahrubo. Použijeme-li mladé cukety, není třeba je loupat ani vydlabávat semínka. Cuketu osolíme…

Mexické guacamole

Ostatní: Mexické guacamole

Základem pravého mexického guacamole je dobře vyzrálé avokádo a limetková šťáva, která jídlu dává tu pravou chuť. …

Mrkvová polévka se smetanou

Polévky: Mrkvová polévka se smetanou

Mrkev nakrájíme na kostičky nebo kolečka, cibuli nahrubo, vývar ohřejeme. V hrnci na rozehřátém oleji rozpustíme…